Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cursuri online la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Precizări din partea instituției


Publicat

universitate

Cursurile la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se desfășoară online deși toate activitățile didactice față în față au fost suspendate din 10 martie. De asemenea, studenții și cadrele didactice pot consulta toate resursele de cercetare și educaționale ale Bibliotecii UAB și care sunt disponibile online prin platforma Anelis Plus și E-nformation.

Într-un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos, reprezentanții instituției au precizat: 

Printr-o mobilizare rapidă a întregii comunități academice și beneficiind de platformele educaționale de care dispunem și de alte forme alternative de pregătire, s-a decis desfășurarea online a activităților didactice, în funcție de specificul fiecărui program de studii, astfel încât să nu fie periclitată activitatea didactică. Studenții au fost informați prin tutoriale oficiale și s-au inițiat activități pe platforma de E-learning Moodle-UAB sau pe platformele interactive de tip Skype / Skype for Business, Microsoft Teams, Google Classroom, Zoom ș.a.

Pe lângă activitățile programate, profesorii le stau la dispoziție pentru orice lămuriri și consultații online. Li s-a recomandat studenților să folosească această perioadă și în vederea realizării portofoliilor, lucrărilor de seminar, referatelor, tezelor de licență sau disertațiilor, utilizând surse de informare accesibile prin structuri informatice.

Studenții și cadrele didactice pot consulta toate resursele de cercetare și educaționale ale Bibliotecii UAB și care sunt disponibile online prin platforma Anelis Plus și E-nformation.

Recomandarea noastră permanentă este aceea de a se evita cât mai mult posibil deplasările între localități, mai ales cu mijloacele de transport în comun. Studenții care au decis să părăsească, temporar, căminele studențești, au fost rugați să nu revină în camere până la expirarea stării de urgență, tocmai pentru a nu facilita eventualele contaminări. De altfel, în întreg campusul universitar a fost strict restricționat accesul, cu excepția personalului angajat. Circuitul documentelor se realizează preponderent online, cu excepția situațiilor care impun în mod necesar circuitul fizic, iar plata taxelor se realizează doar prin transfer bancar sau mandat poștal. Tot ca măsură în beneficiul studenților, taxa de cazarese achită integral numai de către studenții care stau permanent în căminele studențești, în întreaga perioadă de suspendare a activităților didactice față în față, urmând ca pentru toți ceilalți să fie luate decizii punctuale de reducere a taxei în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație.

Conducerea UAB a fost preocupată permanent de siguranța studenților internaționali  și Erasmus aflați la studiu în Alba Iulia și de cea a studenților universității care învață în alte universități europene în cadrul programului Erasmus+. Au fost adoptate și aplicate toate măsurile transmise de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din România.

Se desfășoară permanent acțiuni importante de igienizare a tuturor spațiilor, inclusiv cu luarea, încă de la început, a unor măsuri de dezinfecție la accesul în clădiri, prin plasarea unor dozatoare de dezinfectant de cea mai bună calitate. Desigur, este imperativ solicitată respectarea, cu strictețe, a normelor igienico-sanitare individuale sau colective, precum și a distanței sociale de cel puțin 1.5 m distanță față de persoanele din jur, în incintă și în locurile publice.

Cabinetul Medical al Universității (Corp D, parter) stă la dispoziția studenților și a angajaților pentru consultații medicale, zilnic, în intervalul orar 8.00-16.00 (cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică). După ora 16.00, personalul medical își va desfășura activitatea în exteriorul Universității, îndeplinind alte atribuții specifice stării de urgență decretate la nivel național.

Am recomandat și noi, în ceea ce privește epidemia de COVID-19,  conform Ministerului Afacerilor Interne, să fie luate în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și apelarea pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358 sau, în caz de urgență, a numărului unic 112.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    marți, 17.03.2020 at 20:22

    Orice ati face tot, o parodie de facultate sunteti. Si ca voi o gramada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Președintele, premierul și membrii Guvernului se întâlnesc miercuri pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlnește miercuri la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Aceștia se întâlnesc înaintea ședinței extraordinare de guvern în care urmează să fie decisă prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, pe întreg teritoriul României, care va începe tot miercuri, la ora 17:30.

Tot astăzi are loc și o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la ora 16:00.

Citeste mai mult
Publicitate

ZLATNA

Accident pe DN 74 la Poiana Ampoiului. Căruță răsturnată în afara șoselei, după ce a fost lovită de o mașină

Publicat

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut marți pe DN74 Alba Iulia – Zlatna, la Poiana Ampoiului. O căruță s-a răsturnat în afara drumului, după ce a fost lovită de o mașină. Conducătorul atelajului nu a dat prioritate la ieșirea de pe un drum secundar.

Potrivit IPJ Alba, marți, în jurul orei 6.30, polițiștii din Zlatna au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs pe DN 74, pe raza localității Poiana Ampoiului.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat un bărbat de 44 de ani, din Poiana Ampoiului, în timp ce circula cu o căruță trasă de cal pe un drum secundar, nu s-a asigurat la pătrunderea în drumul național, împrejurare în care atelajul a fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Almașu Mare.

În urma impactului, căruța s-a răsturnat în afara carosabilului, iar căruțașul a suferit leziuni corporale ușoare la un braț și a fost transportat la spital.

Atât conducătorul auto cât și căruțașul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele situații.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A spart ecranul unui aparat de jocuri de noroc și a plecat din local. Tânăr din Zlatna, cercetat pentru distrugere

Publicat

sala jocuri de noroc

Un tânăr din Zlatna este cercetat de polițiști pentru distrugere. A lovit ecranul unui aparat de jocuri de noroc și plecat din localul aflat în municipiul Alba Iulia, încercând să scape de răspundere.

Potrivit IPJ Alba, la data de 14 iulie 2020, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați cu privire la faptul că la un local public din municipiu, un client a distrus ecranul unui aparat de jocuri de noroc și a plecat.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii l-au identificat pe un tânăr de 32 de ani, din Zlatna, care ar fi lovit cu pumnii ecranul aparatului, provocând un prejudiciu care a fost evaluat de reprezentanții localului la 200 de lei.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Școli-pilot pentru testarea unor modele noi de predare, cu materii opționale alese de elevi, din toamnă. Proiect

Publicat

Ministerul Educației propune desemnarea unor școli ca unități-pilot, din septembrie, în care să fie aplicate modele noi de predare, elevii să poată alege materii opționale și să fie testat un nou tip de salarizare și carieră didactică.

Proiectul, aflat în dezbatere publică, prevede că lista școlilor care vor participa la acest program va fi aprobată până în 15 august.

Funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot, experimentale şi de aplicație implică implementarea și evaluarea unor proiecte de cercetare educațională, noi modele curriculare și de carieră didactică, în vederea fundamentării de politici publice la nivel național, se arată în nota de fundamentare.

”Pilotarea unui nou model centrat pe oferta curriculară a fiecărei școli-pilot în parte (curriculum oferit de școală, alcătuit din trunchi comun și curriculum la decizia elevilor din oferta școlii), în acord cu valorile, profilul absolventului, competențele-cheie și ariile de învățare definite de Ministerul Educației și Cercetării, precum și a unui nou model de carieră didactică, proiectat pe opțiuni orizontale echivalente, începând cu anul școlar 2020-2021, va reprezenta piatra de temelie pentru ca viziunea proiectului România Educată, la orizontul anului 2030, să devină realitate. Putem vorbi despre o Românie Educată doar atunci când toți elevii, fără excepție, sunt tratați la școală ca personalități distincte, active, implicate, responsabile, cu aspirații, nevoi și preocupări bine definite”, explică inițiatorii proiectului.

Școlile-pilot vor aplica la clasă arhitecturile curriculare diferite de actualele planuri-cadru în vigoare, ”având rolul specific de a testa direct impactul unor modificări sistemice”.

De asemenea, unitățile-pilot vor funcționa după noi modele de normare, salarizare și parcurs al carierei didactice.

”Nicio școală nu va fi obligată să participe la pilotare, o condiție esențială pentru a face parte din program fiind anunțarea intenției unității de învățământ, în urma hotărârii Consiliului de Administrație și doar după avizul consiliului profesoral, al consiliului școlar al elevilor și al consiliului reprezentativ al părinților”, se mai arată în proiect.

Un studiu recent al Consiliului Național al Elevilor relevă că în anul școlar 2018-2019 un procentaj de 42,1% dintre elevi nu au fost consultați cu privire la materiile opționale pe care ar urma să le studieze în anul următor, ceea ce arată o deficiență de ordin stuctural a învățământului românesc de a accepta nevoile beneficiarilor și de a răspunde la acestea, motivează autoritățile din educație.

surse: edu.ro, edupedu.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate