Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea DNA de arestare preventivă a judecătoarei Elena Poiană. Decizia nu este definitivă

Publicat

Elena Poiana retinuta DNA Curtea de Apel Alba Iulia a admis miercuri propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a judecătoarei Elena Poiană, preşedinta Judecătoriei Sfântu Gheorghe, acuzată de luare de mită. Mandatul este pentru 30 de zile, începând de joi, 18 februarie.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz: “În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 modificată şi republicată, respinge ca inadmisibilă cererea inculpatei Poiană Elena de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 139 alin. 3 din Codul de Procedură Penală. În temeiul art. 226, art. 202 şi a art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi dispune arestarea preventivă a inculpatei: POIANĂ ELENA, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 6 rap. la art. 7 lit. b Legea 78/2000 rap. la art. 289 din Cp, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 18 februarie 2016 şi până la data de 18 martie 2016. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpată, în sumă de 130 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare în ce priveşte măsura arestării preventive şi cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în ce priveşte excepţia de neconstituţionalitate invocată. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 17 februarie 2016, ora 19:30”.

Reamintim că, după percheziţiile DNA Alba Iulia de marţi, preşedinta Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană a fost reţinută de procurori pentru luare de mită. Miercuri, a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit procurorilor, în 19 august 2015, Elena Poiană, atunci judecător în cadrul Tribunalului Harghita, “a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluționarea favorabilă a contestației formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunțate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare și înlocuire a măsurii arestării preventive”.

De asemenea, procurorii spun că “după ce s-a asigurat de disponibilitatea denunțătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din data de 20 august 2015, judecătorul Poiană Elena a admis contestația respectivă pe care a desființat-o și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane”.

Vezi şi FOTO: Preşedinta unei judecătorii, cu propunere de arestare preventivă la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost reţinută de DNA, pentru luare de mită

Citeşte şi PERCHEZIŢII DNA Alba Iulia în trei judeţe, la o instituţie publică şi domicilii, într-un dosar cu fapte de corupţie comise în 2015

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax