Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea de Apel Alba Iulia judecă MIERCURI contestaţiile în legătură cu arestarea lui Ilie Carabulea şi a altor inculpaţi în Dosarul „Carpatica”

Publicat

ilie carabulea Curtea de Apel Alba Iulia judecă miercuri, 9 martie, începând cu ora 13.00, contestaţiile formulate în cazul deciziei de la Tribunalul Sibiu privind arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea şi altor patru inculpaţi, în dosarul de delapidare şi spălare de bani.

Contestaţiile au fost formulate atât de DIICOT Sibiu, cât şi de inculpaţi, împotriva încheierii penale din 5 martie, dispusă de Tribunalul Sibiu. Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile cu privire la Ilie Carabulea şi alţi patru inculpaţi – Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năsaru – iar faţă de alţi doi inculpaţi – Maria Cosa şi a Georgeta Crideanu – a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Vezi şi Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, reţinuţi alături de alte persoane, în urma PERCHEZIŢIILOR de la Carpatica Asig şi domicilii din Sibiu şi Bucureşti

Potrivit DIICOT, se “efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu  anul 2015, la iniţiativa suspectului C. I., suspecţii  M. D., C. G., P. A. şi T. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România”.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax