Connect with us
Advertisement

Actualitate

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, reţinuţi alături de alte persoane, în urma PERCHEZIŢIILOR de la Carpatica Asig şi domicilii din Sibiu şi Bucureşti

Publicat

ilie carabulea Omul de afaceri Ilie Carabulea (68 de ani) a fost reţinut miercuri seara, alături de alte şase persoane, printre care şi fiul său, Ilie Carabulea, după audieri de mai multe ore la DIICOT Sibiu, în dosarul ce vizează acuzaţii de constituire grup specializat, spălare de bani, evaziune fiscală legat de Carpatica Asig. Reamintim că miercuri poliţiştii BCCO Alba Iulia şi IPJ Alba, au descins la 13 locaţii, respectiv sedii ale companiei de asigurări şi domicilii din Sibiu, Bucureşti şi Ilfov.

Vezi şi Poliţiştii BCCO Alba Iulia au făcut PERCHEZIŢII la sediile Carpatica Asig. Dosar DIICOT Sibiu, cu prejudiciu de 70 milioane lei

Celelalte persoane reținute sunt, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasarău, Maria Cosa, Angela Toncescu şi Georgeta Crideanu. Cei şapte vor fi prezentaţi Tribunalului Sibiu, cu propuneri de arestare preventivă.

Reamintim că Ilie Carabulea (care a iniţiat holdingul Atlassib, apoi Asigurări Atlassib, ce a devenit ulterior Carpatica Asig, dar şi grupul financiar ce include Banca Comercială Carpatica) a mai fost trimis în judecată, în 2010, de DNA, fiind acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar au mai fost judecaţi Florin Apostu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi Tiberiu Popescu, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judetene de Informaţii (SRI) Sibiu. Pe 15 aprilie 2011, Carabulea a fost comdamnat de Curtea de Apel Constanţa la doi ani de închisoare.

În aprilie 2012, Ilie Carabulea a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, dar a executat doar o treime din pedeapsă, fiind eliberat condiţionat.

Vezi şi Omul de afaceri Ilie Carabulea poate părăsi Penitenciarul Aiud. Tribunalul Alba a respins recursul procurorilor DNA

În dosarul din acest an, au fost aduse la audieri la DIICOT Sibiu 27 de persoane.

Potrivit DIICOT, se “efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu  anul 2015, la iniţiativa suspectului C. I., suspecţii  M. D., C. G., P. A. şi T. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România”.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement