Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia: Prima confruntare dintre Augustin Lazăr și ministrul Justiției s-a încheiat cu o amânare

Publicat

augustin lazar

Marți, 20 noiembrie, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost primul termen în dosarul în care Augustin Lazăr cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcția de Procuror General al României, procedură declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Apare o nouă entitate în proces:  ”Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”. 

Augustin Lazăr  nu a fost prezent la proces, fiind reprezentat de către avocatul său, Ovidiu Podaru, iar din partea Ministerului Justiției a fost prezent consilierul juridic Alexandru Stan.

În întâmpinarea formulată de consilierul jurudic al Ministerului Justiției, cel mai important aspect a fost invocarea excepției de necompetență teritorială a Curții de Apel Alba Iulia de a judeca dosarul.

CITEȘTE ȘI: Augustin Lazăr a atacat la Curtea de Apel Alba Iulia procedura de revocare declanșată de ministrul justiției

În replică, avocatul lui Augustin Lazăr a spus că solicitarea a fost înregistrată la Curtea de Apel Alba Iulia pe criteriul că reclamantul are domiciliul în raza de competență a instanței din Alba Iulia.

Totodată, Ovidiu Podaru a cerut instanței termen de studiu al întâmpinării formulate de Ministerul Justiției.

Consilierul juridic a Ministerului s-a opus acordării unui termen de studiu al întâmpinării de către reprezentantul lui Lazăr. În acel moment, avocatul lui Augustin Lazăr a invocat dreptul la apărare și celeritate.

Instanța a hotărât să acorde termen de studiu al întâmpinării de către avocatul lui Lazăr. Mai mult, a fost anunțată apariția unei noi entități în cadrul procesului, ”Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”, care va fi citată de urgență prin email și prin agentul juridic de la Judecătoria Pitești.

A fost stabilit un nou termen de judecată pentru data de 27 noiembrie, în jurul orei 12.30.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax