Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea de Apel Alba judecă miercuri contestaţiile în dosarul primarului din Şelimbăr şi al altor inculpaţi, acuzaţi de DNA de fapte de corupţie

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia3 Curtea de Apel Alba Iulia judecă miercuri, 2 decembrie, contestaţiile depuse de DNA şi o parte dintre inculpaţii din dosarul privind retrocedările ilegale de la Şelimbăr, judeţul Sibiu. Reamintim că Tribunalul Alba a respins, în 26 noiembrie, propunerea DNA Alba Iulia de arestare preventivă a primarului Ioan Daniel Maricuţa, dar şi a altor şapte persoane acuzate de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Instanţa a dispus arest la domiciliu pentru primar şi secretara primăriei, Elena Scumpu, respectiv control judiciar pentru alţi şase inculpaţi.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Alba, joi, 26 noiembrie, instanţa a a respins propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia de arestare preventivă cu privire la inculpaţii Ioan Daniel Maricuţa, Elena Scumpu, Maria Melniciuc, Lucian Radu Cândea, Sorin Haiduc, Marius Grecu, Marius Bogdan Lupu și Ioan Tatu.

Faţă de inculpaţii Ioan Daniel Maricuţa şi Elena Scumpu, Tribunalul Alba a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 26 noiembrie, până la 25 decembrie şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.221 alin.1 şi 2 C.p.p.).

De asemenea, faţă de inculpaţii Maria Melniciuc (specialist în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară – n.r.), Lucian Radu Cândea, Sorin Haiduc, Marius Grecu (viceprimar la Şelimbăr, la data faptelor – n.r.), Marius Bogdan Lupu și Ioan Tatu (fost primar și consilier local în comuna Șelimbăr – n.r.), a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, până la 24 ianuarie 2016 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.215 alin.1 şi 2 C.p.p.).

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Precizăm că DNA a dispus miercuri reţinerea primarului Ioan Daniel Maricuţa şi a secretarei primăriei, Elena Scumpu, respectiv a inculpaţilor Marius Grecu (pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, luare de mită), Maria Melniciuc (pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu), Radu Lucian Cândea (pentru constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, spălare de bani), Sorin Haiduc (pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, spălare de bani, complicitate la luare de mită), Marius Bogdan Lupu (pentru constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani, complicitate la luare de mită), Ioan Tatu (pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu).

Vezi mai multe detalii: Tribunalul Alba a RESPINS propunerea DNA de arestare preventivă a primarului din Şelimbăr şi a altor şapte inculpaţi acuzaţi de fapte de corupţie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax