Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter, în România. A fost resimțit puternic în București și alte orașe

Publicat

cutremur

Un cutremur destul de puternic, de 5,5 grade pe scara Richter, revizuit ulterior la 5,3, a fost înregistrat în România, joi dimineață, la 06:50, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică a Pământului.

Cutremurul a fost resimțit în București și alte orașe: Galați, Râmnicu Vâlcea, Constanța, Brașov și până în Republica Moldova.

Cutremurul s-a produs la 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi, 118 km nord de Bucureşti, 126 km sud de Bacău şi 148 km nord-est de Piteşti.

„În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter (revizuită ulterior -n.red.) , la o adâncime de 168 km.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

O parte dintre locuitori au primit mesaje RoAlert.

Peste 150 de persoane au postat mesaje online, pe contul de Facebook al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în care au spus cum au resimțit cutremurul:

”București sector 3 etaj 3, l-am simțit bine cam 10 secunde”.

”La Constanța,zguduit puternic și timp indelungat”.

”Iaşi, etaj 8, s-a simțit destul de tare. Am primit alertă de la Telegram cu aprox 5 secunde înainte”.

”S-a simțit urat de tot in Galati si etaj 5.. …un bloc așezat perpendicular cumva fata de cursul Dunării….și cred ca ceva influențează în rau….iar replica a fost „brici”..  lung momentul…. slava Domnului ca nu a fost mai de suprafata…”

Dacă și voi l-ați resimțit, puteți trimite un feed-back către instituție, AICI.

Un cutremur mai mic a avut loc și miercuri, aproximativ în aceeași zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax