Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dacian Cioloș începe negocierile pentru formarea noului guvern: Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială

Publicat

dacian ciolos

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, prim-ministru desemnat, urmează să înceapă marţi negocierile cu reprezentanţii PNL, UDMR şi ai minorităţilor pentru formarea noului guvern,

Dacian Cioloş a fost nominalizat, luni seara, de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru. Tot luni seara, Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România a decis echipa de negociere, care este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

De asemenea, a fost stabilită şi echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui şi Dragoş Pîslaru.

„În concordanţă cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marţi PNL, UDMR şi minorităţile naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern.

Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială şi aşteptăm un gest de reciprocitate din partea foştilor noştri colegi. Sperăm ca, în ultimul ceas, aceştia să dea dovadă de responsabilitate politică.

Am decis în Biroul Naţional să trimitem invitaţii oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR şi parlamentarii minorităţilor pentru a discuta reformarea coaliţiei de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş, într-un comunicat de presă.

Conform articolului 103 din Constituţia României, preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 12.10.2021 at 14:31

    Deageaba, ca mai sunt unii prin tara asta care nu inghit ce a inghitit Johannis cand a venit cu mutarea in plic de la Brdo-Slovenia. Ciolos cu francezii, Catu cu americanii,pai nu se poate sa gasim unul cu romanii ? Nu, ca nu ne lasa jocurile din subteran. Si atunci ne uitam cu jind la Orban de peste granita, care da dude la toti rahatii care-si baga nasul la el in oala. Popor de subjugati ce suntem !

  2. Altu

    marți, 12.10.2021 at 14:48

    Corect, de acord, trebuie „altu” care să „țină” cu românii, dar întrebarea e: cu care români, dle? Cei care au protestat împotriva restricțiilor? Țara asta merge din rău în mai rău tocmai din cauza unor asemenea specimene. Un tricolor purtat la piept nu te face patriot, precum nici un costum aruncat pe tine nu te face politician. Avem specialiști în toate

  3. pilu

    marți, 12.10.2021 at 16:26

    Pai ala care sa ”tina ” cu noi nu poate veni in fata decat cu ajutorul serviciilor. Asta, la momentul asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax