Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dacii și romanii revin la Alba Iulia: Vineri, 25 iunie, primul spectacol de reconstituire istorică din acest an

Publicat

Spectacolele de reconstituire istorică ( luptele dintre daci și romani) revin la Alba Iulia. Prima reprezentație va avea loc, vineri, 25 iunie. 

Locația unde se vor desfășura va fi aceeași ca în anii trecuți: în fața Porții a IV-a, a Cetății Alba Carolina.

Evenimentul se va desfășura în fiecare vineri, de la ora 19.0o, însă din data de 15 septembrie, spectacolul va începe de la ora 18.00. Ultima reprezentanție va avea loc în data de 8 octombrie.

De asemenea, pe lângă spectacolul cu daci și romani vor mai fi organizate în Cetatea Alba Carolina și ateliere antice.

Recent s-a sfărșit să bătălia ofertelor la Alba Iulia pentru spectacolele de reenactment istoric. Dacă până de curând era doar o singură entitate care facea reconstituiri istorice ( o asociație a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia), în 2021 pe piață a mai apărut un ofertant.

În urma achiziției directe lansate de Primăria Alba Iulia pentru cele două evenimente au fost făcute mai multe oferte, iar în cursul zilei de marți, pe principiul prețului cel mai scăzut s-au desemnat câștigătorii.

Pentru spectacolul de reenactment istoric (prezentare trupe romane, daci și gladiatori) a fost depusă o singură ofertă din partea Asociația Culturală pentru Istorie Vie (asociația Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia).

CITEȘTE ȘI: ”Bătălia” pentru show-ul cu daci și romani de la Alba Iulia a luat sfârșit. Cine a câștigat achiziția publică și pe ce sumă

Pentru atelierele antice au fost depuse două oferte: una din partea reprezentaților muzeului, (Asociația Culturală pentru Istorie Vie) și firma Visit Alba Iulia SRL.

Ambele oferte au fost câștigate de reprezentații muzeului: achiziția publică pentru spectacolul de reenactment istoric la care primăria a pus un prag de 56.000 de lei a fost câștigată de Asociația Culturală pentru Istorie Vie, cu suma de 55.595 lei.

De asemenea pentru atelierele antice, primăria a pus la bătaie 33.000 de lei fără TVA, iar asociația muzeului a câștigat achiziția cu 31.900 lei.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax