Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daimler a anunțat concedierea a 15.000 de angajați, însă numărul final ar putea fi mai mare. Concernul are două fabrici în Alba

Publicat

Daimler hala productie 8G-DCT Sebes

Daimler va trebui să reducă mai multe locuri de muncă decât cele 15.000 anunțate anterior, a declarat șeful diviziei de resurse umane a companiei, pentru agenția germană DPA. Compania deține în România două fabrici în Cugir şi Sebeş, unde lucrează mii de angajați.

Industria auto a fost puternic lovită de pandemia generată de noul coronavirus, care a închis fabricile și showroom-urile, forțând producătorii auto să caute reducerea costurilor.

Citește și Concernul Daimler pregătește o investiție de 675 de milioane lei în România, după succesul cu fabricile de la Sebeș și Cugir

Deși nu a spus exact câte posturi ar urma să fie eliminate, Wilfried Porth, directorul diviziei de relații de muncă Daimler a spus că numărul acestora va fi mai mare de 15.000, informează Europe.autonews.com. Ola Kallenius, CEO-ul Daimler, a avertizat săptămâna trecută că va fi necesară reducerea costurilor, compania confruntându-se cu una dintre cele mai mari scăderi a cererii de mașini și camioane din istorie.

În luna noiembrie a anului trecut, Daimler anunțase un plan de a reduce 10.000 de locuri de muncă până la finalul lui 2022. Aceste reduceri de personal trebuie negociate cu sindicatele și reprezentanții angajaților, aceștia constituind jumătate din Consiliul de supraveghere al Daimler.

Compania acceptase anterior să nu facă concedieri până la finalul deceniului, însă planul lăsa posibilitatea unei renegocieri în cazul unor schimbări economice majore.

Daimler are peste 250.000 de angajați la nivel mondial și deține în prezent mai multe mărci de mașini, autobuze și camioane precum Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Smart Automobile, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses, Setra, BharatBenz, Mitsubishi Fuso, dar și acțiuni la Denza, KAMAZ, Renault-Nissan și EADS.

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de Daimler la Sebeş şi Cugir depăşeşte 600 de milioane de euro.

sursa: europe.autonews.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax