Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Dan Șova despre autostrada Sebeș-Turda: „Din câte știu eu, toată lumea de pe această rază își dorește să existe autostrada”

Publicat

Prezent sâmbătă la inaugurarea noii fabrici Bosch de la Blaj, ministrul Dan Șova a făcut declarații și în legătură cu proiectul autostrăzii Sebeș-Turda. Acesta susține că investiția este deja în fază avansată și că în luna iulie se va finaliza documentația de transformare a proiectului din drum expres, așa cum era inițial prevăzut, în autostradă. Ministrul a fost informat și despre nemulțumirile localnicilor din zonele traversate de noua șosea. Șova întărește afirmațiile politicienilor locali ai puterii și declară că, din câte știe el, nemulțumirile nu sunt ale cetățenilor, ci ale liderilor PDL din Alba, care nu au reușit să își adjudece investiția.

„De autostradă se vorbeşte de câţiva ani de când a venit USL-ul. Se vorbeşte de un drum expres mai demult. Acum suntem avansaţi, în luna iulie se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă. Până în decembrie, vom avea terminate procedurile de licitaţie şi de atribuire, vom avea un contract semnat şi suntem obligaţi să terminăm autostrada până în 2016 pentru că am reuşit să o băgăm pe alocarea financiară 2007 – 2013 pe facilitatea n+3. Deci va trebui terminată până în 2016, 78 de kilometri, este o investiţie de aproximativ 900 de milioane de euro, foarte importantă şi cred că o s-o terminăm”, a declarat Dan Șova la Blaj.

Despre nemulțumirile cetățenilor care nu ar fi de acord cu traseul noii autostrăzi, ministrul a declarat: „Cred că sunt nemulţumiri ale PDL-ului care se face că vorbeşte în numele localnicilor, dar am înţeles că, fiind o nefericire politică din partea PD-ului că nu au reuşit dânşii să o facă, acum au început să vină şi să spună că se dărâmă casele oamenilor. În fapt am înţeles că va fi demolată o singură casă pe drum şi lucrurile sunt foarte clare.

Auzim că vorbeşte PD-ul de eventualele nemulţumiri ale localnicilor. Din cercetările pe care le-am făcut, am înţeles că toată lumea pe această rază îşi doreşte să existe această autostradă Sebeş – Turda. Cel a cărui casă va fi demolată pentru un interes public în mod evident va fi despăgubit prealabil şi, aşa cum trebuie, ca să fie mulţumit„.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax