Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cetățeni din Oarda nemulțumiți de noul traseu al autostrăzii Sebeș-Turda. Șoseaua va trece la mai puțin de 50 de metri de case

Publicat

Un grup de cetățeni din Oarda de Sus se opune construirii autostrăzii Sebeș-Turda. Aceștia consideră că le sunt încălcate drepturile prin faptul că aceia care se ocupă de proiect nu îi informează sincer despre ce presupune de fapt curajoasa investiție. Luând problema în propriile mâini, oamenii au obținut de la primărie schița exactă a noului traseu, din care ar reieși faptul că, pentru realizarea autostrăzii, este prevăzută demolarea mai multor imobile. Mai mult, șoseaua ar urma să fie ridicată la o distanță mai mică de 50 de metri de actualele construcții, afectând stabilitatea locuințelor și bunul trai ai locuitorilor.

Nemulțumirile cetățenilor din Oarda ne-au fost aduse la cunoștință prin intermediul unui mail trimis pe adresa redacției și semnat de mai mulţi locuitori. Aceștia susțin că au depus la Primăria Alba Iulia mai multe sesizări prin care își manifestă refuzul de a accepta noul traseu al autostrăzii și ulterior au intrat și în posesia schiței exacte a acestuia.

Din schiță reiese clar că noul traseu al autostrăzii presupune demolarea mai multor case din cadrul acestei localități, aproximativ 8-9, lucru care nu a fost comunicat până la ora actuală, ci dimpotrivă, se menționează demolarea unei singure case, vechi, lucru total neadevărat. Mai mult, deși autostrada Sebeș-Turda este în discuție și în proiect de mult timp, Primăria Alba Iulia a emis autorizații de construire pentru imobile care sunt incluse în prezent în proiect pentru a fi demolate. Drepturile cetățenilor de către cine sunt apărate în acest caz? În conformitate cu schițele detaliate ale traseului primite de cetățenii din Oarda de Sus, autostrada se apropie foarte mult de construcțiile din zonă, afectând pe termen lung stabilitatea locuințelor și bunul trai al locuitorilor.

În unele zone, distanța între zona de siguranță a autostrăzii și construcții este chiar mai mică de 50 de metri. Interesantă ar fi verificarea modului în care s-au folosit și comparat probele de sol prelevate și în baza cărora s-a modificat traseul inițial al autostrăzii, pe motiv că solul ar fi mai stabil pe noul traseu„, arată un grup de cetățeni din Oarda de Sus.

Consultați integral sesizarea locuitorilor din Oarda de Sus: SESIZARE.

Contactați telefonic, o parte din locuitorii din Oarda de Sus susțin că, noul traseu al autostrăzii Sebeș-Turda nemulțumește aproximativ 300 de persoane din Oarda care, fie au case la mai puțin de 50 de metri de autostradă, fie dețin terenuri în zona pe unde va trece autostrada. Aceștia ne-au declarat că au mers pe rând la sediul Primăriei Alba Iulia pentru a consulta schița traseului și că, le-au fost introdusele datele proprietăților prin satelit pentru a vedea pe unde va trece autostrada. Potrivit acestora, una din casele peste care va trece noul drum expres este o clădire pe două nivele, recent construită, și nici decum casa veche despre care fac vorbire politicienii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Deontologia

    vineri, 07.06.2013 at 22:05

    Domnisoara ziarist,
    Ne-ati obisnuit cu articole de calitate. De data asta cred ca ati fost putin intoxicata. Unde e lista cu cetatenii ? Unde sunt semnaturile ? Cine a facut aceasta sesizare ? In text scrieti ca sesizarea ” e semnata de mai multi locuitori”. Ati uitat sa scanati pagina cu semnaturile ? Eu nu am gasit-o. Va recomand cu prietenie o mai buna documentare si mai mult discernamant cand abordati subiecte sensibile care pot afecta comunitati mari si sa nu mai cadeti in capcane pe care vi le intind cel mai probabil unii politicieni care se opun unor proiecte doar pentru a-si sicana adversarii politici. O asemenea autostrada ar scoate din izolare Alba Iulia, un oras ocolit pana acum de investitori seriosi si e pacat ca tocmai un site edhilibrat ca Alba24 sa faca niste jocuri (chiar si involuntar) care nu va fac cinste.

  2. Mircea

    sâmbătă, 08.06.2013 at 00:46

    Cred ca lista a fost facuta cu vreo cativa PDL-ISTI la bar la PISTOL in Oarda inecandu-si amarul si frustrarea ca noua autostrada nu va fi construita din PAVELE..)))), cine stie cunoaste..:) despre ce vb….:)pacat de noi, unii se lupta sa realizeze ceva pt acest oras si asa monopolizat de se stie cine !iar altii sa bage bete in roate ca doar asa poate moare capra vecinului dar cine stie poate vine Sabau sau Florea sa o construieasca prin spatiu aerian sau subteran ca sa nu mai „deranjeze pe nimeni”…:))))

  3. Adrian SIMION

    sâmbătă, 08.06.2013 at 08:46

    Autostrada Sebes – Turda este, probabil, cel mai important proiect de acest fel din judetul Alba de dupa 1989. Autoritatile judetene si decidentii politici de la Bucuresti au un interes deosebit in realizarea acestui proiect. Cu siguranta, insa, ca respectarea dreptului la proprietate este esential intr-o democratie (chiar si cand avem solutia legala a exproprierii pentru utilitate publica). Iata de ce cred ca solutia gasita nu va genera probleme care nu se pot rezolva.

  4. Pingback: Dan Șova despre autostrada Sebeș-Turda: “Din câte știu eu, toată lumea de pe această rază își dorește că existe autostrada” | Alba24

  5. angi

    duminică, 09.06.2013 at 17:59

    da,e adevarat ca oamenii isi doresc autostrada, dar nu cu pretul propriei case in care stau… cui i-ar conveni sa i se demoleze casa noua? sau macar sa ii treaca autostrada prin gradina sau prin fata casei? proiectul trebuie ajustat obligatoriu, ca o autostrada nu e mai importanta decat catova oameni, nici macar decat unul… capitalism salbatic!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax