Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Daniel Breaz: Codul patrimoniului național va fi gata până în august. Un miliard de euro pentru proiecte de restaurare

Publicat

breaz

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a declarat, sâmbătă că până în luna august a acestui an, va fi finalizat, printr-un proiect cu fonduri europene, Codul patrimoniului naţional, care va cuprinde tot ce înseamnă patrimoniu material şi imaterial la nivelul ţării.

”Este vorba de un cod al patrimoniului ce va fi finalizat, şi este prins pe un proiect POR, în august anul acesta. Este nevoie, practic, să reevaluăm tot ce înseamnă patrimoniu material şi imaterial (…) Avem o listă a acestor monumente, de circa 27.000, dar dintre acestea cred că o treime nu mai există în momentul de faţă, circa o treime nu au ce căuta pe lista respectivă deoarece nu sunt clădiri de patrimoniu, nu sunt monumente de patrimoniu, şi mai sunt în afara acestei liste monumente care merită să fie pe lista respectivă, îndeplinind condiţiile. Vom finaliza acest cod al patrimoniului tocmai pentru a face ordine şi lumină în ceea ce înseamnă patrimoniul naţional”, a afirmat ministrul Daniel Breaz.

De asemenea, ministrul Culturii a precizat că actualul guvern a alocat, pentru o perioadă de şase ani, un miliard de euro pentru proiecte de restaurare şi reabilitare monumente istorice, iar toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi cu proiecte la finanţare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax