Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DAREA în PLATĂ: Probleme la aplicarea legii. Nelămuriri legate de impozitele ce trebuie plătite la predarea caselor

Publicat

contabilitateLegea dării în plată a intrat în vigoare din 13 mai, însă deja au fost sesizate probleme de aplicare. Notarii, de care depind primele proceduri, nu știu ce au de făcut şi au cerut clarificări de la Ministerul Finanţelor.

Neclarităţile ţin de aplicarea sau nu a impozitului pe tranzacţie. În cazul în care taxa este obligatorie, nu se ştie cum se calculează: la valoarea creditului sau la cea a locuinţei date în plată. Din acest motiv, unii dintre ei refuză să primească notificări.

Nici Ministerul Finanţelor nu are un răspuns clar. Reprezentanţii acestuia ar urma să verifice detalii din Codul Fiscal şi să stabilească modalităţi de aplicare pentru aceste cazuri.

Legea 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite a intrat în vigoare de vineri.

Darea în plată este o opţiune care va fi la dispoziţia oricărei persoane care are contract cu o bancă, instituţie financiară nebancară sau un cesionar al creanţelor deţinute asupra consumatorului, pentru un credit hipotecar, mai puţin cei care au luat împrumuturi prin “Prima casă”.

Vezi GHID pentru cei care vor să scape de creditele ipotecare. Costuri şi condiţii

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax