Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Daria Pascu, șefa promoției 2022, la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia. Ce înseamnă viața de elev militar

Publicat

Absolventa Daria Pascu este șefa promoției 2022: „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Cu 9,91 media de absolvire a claselor IX-XII și media 9,73 la examenul de Bacalaureat, Daria a absolvit colegiul militar albaiulian cu cea mai mare medie generală, 9,85.

Despre această performanță, Daria spune că o onorează și o responsabilizează în același timp, reprezentând confirmarea unei pregătiri temenice, dar și rezultatul unei munci în echipă.

La testul de verificare a cunoștințelor susținut în vederea admiterii în academiile categoriilor de forțe, Daria a obținut două note de 10 la matematică și limba engleză și nota 9 la informatică, iar cu media de repartiție 9,77 a fost admisă la specializarea Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” București.

„Sunt onorată să primesc titlul de „șef de promoție”, un titlu care confirmă pregătirea temeinică, dorința de ați atinge obiectivele stabilite și ați transforma visurile în realitate.

Totodată, acest titlu responsabilizează și însumează atât munca mea, cât și a colegilor mei, întrucât am fost o echipă, ajutându-ne mereu unii pe alții, astfel reușind împreună să îi facem mândri pe cei care ne-au adus până aici: părinți, profesori și cadre militare”, afirmă absolventa Daria Pascu, potrivit unei postări pe Facebook a Colegiului Național Militar din Alba Iulia.

Ce înseamnă viața de elev militar pentru șefa promoției 2022

Despre colegiul militar, Daria afirmă cu tărie că este locul în care momentele frumoase se împletesc cu diverse situaţii dificile, modelând astfel caractere și personalități.

„Îmi este imposibil să descriu în mod obiectiv ce înseamnă colegiul militar… Încă dinainte să fac parte din acest colectiv minunat, mi-a fost prezentat în atâtea moduri diferite, și totuși, acum nu pot rezona cu niciunul din ele.

Viața de elev militar a fost o adevărată surpriză pentru mine: plină atât de momente frumoase, speciale, pe care nu le voi uita niciodată și de care nu aș fi putut avea parte altundeva, cât și de situații dificile, mai puțin plăcute, care au avut totuși un impact enorm în modelarea caracterului meu.

Cred că sentimentul care și-a făcut cel mai tare simțită prezența în ultima perioadă, atât în sufletul meu, cât și în sufletele colegilor mei, este greutatea de a accepta și a conștientiza că acesta este într-adevăr finalul anilor de liceu și că în septembrie nu ne vom mai îmbrățișa în mijlocul platoului, bucuroși că ne revedem după o vară întreagă.

Acum, după examenul de bacalaureat și de admitere în academiile militare, am fost martoră la transformarea visurilor în realitate, văzând zâmbetele de pe chipurile colegilor mei, admiși unde și-au dorit mereu să ajungă, și simțind pe propria piele ce înseamnă să aflii că munca, energia și concentrarea ți-au fost răsplătite, iar obiectivele stabilitate au fost atinse.

Astfel, din perspectiva mea, colegiul militar poate fi descris ca un loc care, cu bune și cu rele, te ajută să ajungi unde ți-ai propus, motiv pentru care voi afirma mereu cu mândrie că sunt absolventă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, a mărturisit cu emoție Daria.

Cum o caracterizează dirigintele clasei pe Daria

Inteligentă, mereu pozitivă și altruistă, așa o caracterizează pe Daria dirigintele ei, Ioan Nistor.

„Este o deosebită bucurie, dar și onoare pentru mine să vorbesc despre un elev minunat precum Daria, care a demonstrat că prin muncă și ambiție se pot obține rezultate remarcabile.

Încă de la prima discuție pe care am avut-o cu ea, am fost impresionat de dorința ei acerbă de a urma o carieră militară, dar și de aspirațiile înalte pe care și le-a propus.

Chiar dacă nu a făcut parte din colectivul clasei de la începutul clasei a IX-a, transferându-se în clasa a XI-a în colegiul nostru, a reușit să se adapteze foarte repede atât din punct de vedere al învățăturii, cât și din punct de vedere al relaționării cu colegii.

Inteligența, gândirea pozitivă și altruismul au ajutat-o să se integreze extrem de rapid în clasă, fiind apreciată și respectată de colegi, care au văzut-o ca pe un adevărat model.

Dincolo de reușitele școlare, Daria este și un om deosebit, care și-a ajutat colegii ori de cât ori aceștia au avut nevoie, implicându-se totodată activ și în campaniile filantropice organizate de colegiu.

Sunt sigur că e un mare câștig pentru Armata Română, o felicit și îi urez mult succes în carieră și în viață!” a spus dirigintele Ioan Nistor.

”Felicitări, Daria, suntem mândri de tine și de reușitele tale!

Îți dorim mult succes în tot ce îți propui” au mai transmis reprezentanții Colegiului Militar pe Facebook.

sursa: Facebook Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax