Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Data limită la care se pot plăti facturi cu ajutorul cardurilor de energie. Poșta Română a făcut anunțul pentru beneficiari

Publicat

Până când se pot plăti facturi cu ajutorul cardurilor de energie. Cardurile de energie au un termen de valabilitate. Mai exact, cei care își plătesc facturile cu cardul oferit de stat o mai pot face pentru un timp destul de scurt. 

Poșta Română a anunțat că valabilitatea cardurilor va expira în luna martie a anului 2024. Mai exact se vor mai putea face plăți cu el până în data de 31 martie. 

Cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

Termenul de 31 martie 2024 a fost mărit după consultări cu Uniunea Europeană. Inițial termenul limită era 31 decembrie 2023.

Cum se pot plăti facturile cu banii disponibili pe cardurile de energie

Beneficiarii pot plăti facturile cu banii disponibili pe cardurile de energie:

  • direct la poștaș
  • la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural
  • online, prin intermediul aplicației informatice a Companiei Naționale Poșta Română.

Persoane care pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/încălzirea locuinței

Pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ încălzirea locuinței următoarele categorii de persoane vulnerabile:

  • pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei
  • pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul în care la un loc de consum domiciliază sau au reședința mai mulți beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea prețului la energie se acordă o singură dată pe loc de consum, cu condiția ca locul de consum să coincidă cu domiciliul/ reședința beneficiarului de sprijin.

Condițiile detaliate de acordare a acestor ajutoare sunt reglementate de OUG nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare, publicată – AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. valeanu cristina

    joi, 11.01.2024 at 20:26

    cum se procedeaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax