Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Date oficiale: Câți șomeri sunt în județul Alba și la ce vârstă este cel mai greu să îți găsești loc de muncă

Publicat

s

La sfârşitul lunii iunie 2019, rata şomajului înregistrat la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a fost de 2,78%, mai mică cu 0,03 puncte procentuale decât cea din luna anterioară, au transmis reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

În luna iunie, 50 dintre cei  4.671 de șomeri înregistrați în mai, și-au găsit de lucru. Asta în condițiile în care majoritatea firmelor mari și mici din județ, sunt în continuă căutare de angajați. Cei mai mulți șomeri din Alba sunt persoanele de peste 40 de ani, până la 50, care își găsesc cel mai greu de lucru.

Vezi și: Căutăm angajați de oriunde. Cât de mare e criza de muncitori din Alba și ce sunt dispuse să ofere companiile

Din totalul şomerilor înregistraţi, 1332 au fost şomeri indemnizaţi şi 3339 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 74 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 24 de persoane faţă de luna precedentă, anunță reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

În funcție de mediul de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii iunie se prezintă astfel: 1623 şomeri provin din mediul urban şi 3048 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40–49 de ani (28,32%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30-39 de ani (19,56%), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (5,78%).

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (77,37%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 17,90% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 4,73%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax