Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daune de mii de euro obținute în instanță de o femeie din Alba Iulia, mușcată de un câine agresiv

caine agresiv

Publicat

Daune de mii de euro obținute în instanță de o femeie din Alba Iulia, mușcată de un câine agresiv. O femeie din Alba Iulia care în urmă cu 5 ani a fost mușcată pe stradă de un câine dintr-o rasă considerată periculoasă, a obținut în instanță daune morale de 2.000 de euro de la proprietarul animalului. 

Bărbatul s-a ales și cu o amendă de 3.600 lei pentru comiterea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. De asemenea, proprietarul câinelui mai trebuie să plătească 1.700 de lei cheltuieli de judecată.

Citește și Femeie din Alba Iulia, atacată pe stradă de un câine periculos, care i-a ucis cățelul. Animalul este în continuare liber

Decizia a fost pronunțată în primă instanță la Judecătoria Alba Iulia marți, 3 septembrie. Aceasta poate fi atacată cu apel.

Cum s-a produs incidentul

Potrivit instanței, în data de 20 septembrie 2019, în jurul orei 21:30, în timp ce se plimba cu câinele său rasa bichon maltez pe strada Arieşului din Alba Iulia, din spatele său a apărut un câine mare, de culoare neagră, care avea o zgardă roşie la gât.

Înainte ca femeia să apuce să facă ceva, câinele de talie mare a sărit şi a muşcat-o. Mai întâi de mână, iar apoi de gamba piciorului drept. În urma atacului, cățelul acesteia a fost ucis de către animalul agresiv.

Potrivit magistraților, proprietarul câinelui din rasa Amstaff nu a luat toate măsurile necesare pentru a evita ieșirea acestuia din curtea în care era ținut. Mai exact, nu a verificat integritatea zgărzii cu care era legat și nu a consolidat gardul împrejmuitor. Aceste fapte au avut drept consecință eliberarea câinelui, iar ulterior atacarea și mușcarea persoanei vătămate.

În urma mușcăturilor, femeia a suferi leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 14 – 16 zile îngrijiri medicale.

Daune de mii de euro obținute în instanță de o femeie din Alba Iulia, mușcată de un câine agresiv

Instanța a admis în parte acțiunea civilă, sub aspectul prejudiciului moral, pentru suma de 2.000 euro.

Potrivit magistraților, femeia „are un disconfort în momentul în care poartă haine cu mânecă scurtă, însă se are în vedere că acest prejudiciu moral vine să compenseze durerea fizică suferită, temerea cauzată, necesitatea îngrijirii rănilor ulterior evenimentului, dar şi împrejurarea că aceasta, în măsura în care nu alege să îndepărteze pe cale chirurgicală cicatricea, va păstra urma pe braţ pentru restul vieţii”.

Potrivit instanței, incidentul a condus la producerea unui prejudiciu estetic grav şi permanent pentru persoana vătămată, care a încercat remedierea cicatricilor, însă rezultatul este ireversibil.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate