Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De anul viitor, românii vor putea să ia medicamente de oriunde din țară, indiferent de județul în care a fost emisă rețeta

Publicat

medicamente

Românii își vor putea procura medicamentele, de la orice farmacie din țară, din ianuarie 2020, indiferent de județul în care a fost emisă rețeta. De asemenea, investigațiile paraclinice vor fi făcute fără să se mai țină seama de casa de sănătate cu care are contract medicul care a făcut recomandarea.

Această măsură ar fi trebuit să intre în vigoare încă de la 1 iulie 2018, dar Guvernul a decis amânarea implementării măsurii de două ori, scrie avocatnet.ro.

„Având în vedere că este necesară o updatare a soluțiilor informatice pentru implementarea reglementărilor H.G. nr. 140/2018 ce aveau ca dată de aplicare 1 iulie 2019, este necesară prorogarea termenului de aplicare a acestor reglementări. Astfel, până la sfârșitul anului 2019, asiguratul are posibilitatea de a se prezenta la furnizorii de medicamente și de investigații paraclinice care sunt în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care este și medicul prescriptor”, scrie în nota de fundamentare a proiectului legislativ adoptat joi de Guvern.

sursa: avocatnet.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax