Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pâine mai ieftină, dar alcool şi bunuri de lux mai scumpe. Vezi noile accize

Publicat

De la 1 septembrie intră în vigoare reducerea TVA-ului pentru produsele de panificație, dar se scumpesc biletele de tren, accizele la alcool și se introduc cele pentru bunurile de lux. De duminică, taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la pâine și produse de panificație, de la 24% la 9%. Acciza la alcool va creşte de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru, însă acciza la cafea şi bere rămâne neschimbată.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a anunțat că TVA-ul va fi redus la 9% şi pentru vânzarea de covrigi, baghete sau cornuri, alături de pâine, dar nu şi pentru cozonac, chec şi alte produse din categoria celor de patiserie proaspete.

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal aprobată de Guvern reduce TVA pentru livrarea tuturor sortimentelor de pâine, precum şi pentru cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN 1071, făină albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră de grâu şi făină de secară, triticum spelta, grâu comun, meslin şi secară.

Din septembrie vor fi accizate bijuteriile din aur şi/sau platină, cu excepţia verighetelor, cu 1 euro/gram pentru bijuterii de până la 14 K inclusiv şi cu 2 euro/gram pentru mai mult de 14 K. Maşinile cu motor peste 3.000 cmc vor fi accizate cu 1 euro/cmc.

Confecţiile din blănuri naturale vor fi accizate la bucată cu 50 euro, pentru produse cu o valoare unitară între 500-1.500 euro, cu 200 euro/bucata pentru valori cuprinse între 1.501-3.000 euro, cu 450 euro/bucata pentru valori între 3.001-4.500 euro, cu 750 euro/bucata pentru valori cuprinse între 4.501-6.000 euro şi cu 1.200 euro/bucata pentru produse în valoare mai mare de 6.000 euro.

Armele de vânătoare şi cele de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv, vor fi accizate cu 50-1.500 euro/bucata, în funcţie de valoare, iar cartuşele cu glonţ vor fi de asemenea accizate cu 0,1-0,4 euro/bucata.

Pentru nave cu vele care au lungime egală sau mai mare de 8 metri va fi aplicată o acciză de 500 euro/metru liniar din lungimea navei. Guvernul va acciza şi vehiculele şi motoarele de peste 100 CP destinate iahturilor.

Guvernul va introduce, din luna septembrie, accize şi pentru vehicule şi motoare cu capacitate peste 100 cai putere cu care sunt dotate iahturile, alte nave şi ambarcaţiunile de agrement, în categoria plătitorilor de accize fiind introduse şi persoanele fizice.

 sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. covrigi ieftini

    duminică, 01.09.2013 at 16:52

    se vor ieftini si covrigii?????

  2. Pingback: Contribuţiile de asigurări sociale de sănătate pentru chirii, în şedinţa Guvernului. Se aprobă scrisoarea de intenţie pentru acordul preventiv cu FMI | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax