Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Rovinieta se poate plăti și prin SMS. Vezi cum poti beneficia de acest serviciu și care sunt prețurile

Publicat

Începând de miercuri, 5 decembrie 2012, rovinieta va putea fi plătită și prin SMS. Acesta este un nou serviciu oferit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Serviciul se adresează doar utilizatorilor români și este valabil pentru perioada minimă de utilizare. Mesajele scurte pot fi trimise doar din rețeaua Orange, la numărul 7500, iar prețul este 5 cenți/sms.

Citește și AMENDA pentru ROVINIETĂ, primită prin poștă, este NULĂ. Șoferii care au plătit-o deja își pot primi BANII ÎNAPOI

Pentru achitarea tarifului rovinietei, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzatoare tipului vehiculului și va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate și cu privire la costul taxei și cel total al tranzacției.

Apoi, clientul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la același număr, a unui nou SMS cu textul “DA”. În final, utilizatorul va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese.

Vă prezentăm comunicatul CNADNR:

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţă utilizatorii că începând cu data de 29.11.2012, urmare intrarii în vigoare a prevederilor OMTI nr. 2166/ 2012 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, aprobate prin OMTI nr.769/2010, cu modificările şi completările ulterioare, a devenit posibilă achitarea acestui tarif prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, însă numai de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare.

Această nouă facilitate de plată a rovinietei, dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Orange, va fi funcţională începând cu data de 05.12.2012, numai în reţeaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A); va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….) va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”; va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR:

  • seria rovinietei;
  • nr. de înmatriculare al vehiculului;
  • categoria rovinietei;
  • anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei).

Menţionăm faptul că în cazul în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispoziţia clienţilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reţeaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi Vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00.

Vă prezentăm costurile emiterii rovinietei prin serviciul sms

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax