Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-a schimbat CODUL FISCAL. Noutăţi pentru persoanele fizice cu venituri din activităţi agricole

Publicat

porumb pamant lan recolta Persoanele fizice cu venituri din activităţi agricole pentru care venitul anual se stabileşte pe bază de norme de venit vor beneficia, în anumite condiţii, de reducerea acestei norme. Modificarea este inclusă în Legea 54/2015, publicată în Monitorul Oficial din 25 martie şi care intră în vigoare pe 28 martie. Actul completează prevederi din Codul fiscal.

Citeşte şi Codul fiscal și Codul de procedură fiscală au fost aprobate de Guvern. Acestea vor fi transmise Parlamentului pentru dezbatere și aprobare

Potrivit documentului, dacă persoanele fizice cu activităţi agricole pentru care venitul anual se stabileşte pe bază de norme de venit au avut pierderi din cauza inundaţiilor, secetei şi altor fenomene au drept la reducerea normei de venit pentru anul fiscal curent, proporţional cu pierderea respectivă.

„În cadrul anului fiscal curent pentru veniturile realizate de persoanele fizice, individual sau într-o formă de asociere, în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale precum îngheţul, grindina, poleiul, inundaţiile, ploaia abundentă, secetă, precum şi a celor produse de animalele sălbatice, care afectează peste 30% din suprafeţele destinate producţiei agricole vegetale/animale deţinute, norma de venit se reduce proporţional cu pierderea respectivă”, se arată în legea ce se aplică de sâmbătă.

Constatarea pagubelor şi evaluarea pierderilor se va realiza, la cererea persoanelor în cauză, de către o comisie numită prin ordin al prefectului, la propunerea directorului executiv al Direcţiei Agricole. Comisia cuprinde: un reprezentant al primăriei, un specialist APIA, un reprezentant al Direcţiei Agricole, un reprezentant al Direcţiei de Finanţe.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax