Connect with us
Publicitate

BLAJ

De ASTĂZI, Spitalul din Blaj poate prelua pacienții infectați cu Covid-19. Prefectul de Alba spune că unitatea este pregătită

Publicat

Spitalul din Blaj începe oficial de astăzi, 4 aprilie să funcționeze ca unitate suport pentru tratarea pacienților de coronavirus din județul Alba.

În ultimele zile s-au realizat mai multe achizții, iar spitalul a fost dotat pentru a putea primi pacienții infectați cu noul virus Covid-19.

Întrebat de Alba24.ro, de ce nu a funcționat până acum Spitalul din Blaj ca unitate suport, prefectul de Alba, Nicolae Albu a răspuns:

”De la data publicării ordinului în Monitorul Oficial până în prezent, s-au efectuat toate pregătirile necesare, atât în ceea ce priveşte resursa umană, cât şi cea materială, astfel încât primii pacienţi să poată fi primiţi începând cu data de 4 aprilie 2020.

CITEȘTE ȘI: VIDEO – INTERVIU cu prefectul de Alba: Cât de pregătită este ”armata albă” din spitalele județului pentru lupta cu coronavirusul

Menţionăm că organizarea nu a putut fi făcută de pe o zi pe alta, întrucât s-au mai făcut achiziţii şi dotări cu echipamente necesare, precum şi avizarea de către DSP Alba a spaţiilor amenajate pentru tratarea bolnavilor confirmaţi COVID-19”, a declarat Albu.

Ce materiale de protecție a primit Spitalul din Blaj până acum

Prin dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență s-au repartizat până acum Spitalului din Blaj următoarele materiale:

– 725 combinezoane, 300 măști FFP3, 340 bucăți FFP2, 20 litri dezinfectanți.

În perioada imediat următoare, vor mai fi distribuite:

Combinezoane de protecție: – 25 de bucăți, dezinfectanți, Măști FFP 2 – 300 bucăți, Măști FFP 3– 300 bucăți, viziere – 300 de bucăți.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax