Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ASTĂZI: Taxe mai mari pentru eliberarea pașapoartelor, acordarea vizelor și a cetățeniei române. Vezi noile tarife

Publicat

Din 10 septembrie, eliberarea documentelor de călătorie, precum şi acordarea vizelor şi a cetăţeniei române vor costa mai mult, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. De asemenea, documentul stabileşte care sunt serviciile scutite de la plata taxelor.

Potrivit noului act normativ au fost modificate atât tarifele pentru serviciile consulare, cât și serviciile pentru care se aplicau aceste taxe. Astfel, noile dispoziții stabilesc tarifele pentru eliberarea documentelor de călătorie și nu doar pentru eliberarea pașapoartelor, așa cum era stabilit anterior. Mai exact, pentru eliberarea unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei se va aplica o taxă de 32 de lei.

Vechiul act normativ cuprindea tarifele pentru eliberarea sau prelungirea valabilității a mai multor tipuri de pașapoarte (pașaport oficial, pașaport în care sunt înscrise mai multe persoane), precum și pentru înscrierea ulterioară în pașaport a unor copii sub 14 ani, care variau între 3 lei și 28,5 lei. În același timp, au fost modificate și tarifele pentru serviciile privind cetățenia. Astfel, acordarea cetățeniei române va fi taxată, de la 10 septembrie, cu 191 de lei, față de 187,5 lei, tarif aplicat în prezent.

În schimb, pentru renunțarea la cetățenia română taxa rămâne neschimbată la nivelul de 600 lei. Tot la capitolul cetățenia română, noul act normativ nu mai cuprinde serviciile de clarificare a cetățeniei române, restabilirea domiciliului unui cetățean român în România și stabilirea domiciliului unui cetățean străin în România, pentru care se aplicau tarife cuprinse între 25 și 124,5 lei.

În ceea ce privește legalizările de acte, conform documentului publicat în Monitorul Oficial, supralegalizarea sigiliilor și a semnăturilor de pe un act oficial va fi taxată cu 25 lei. Vechile dispoziții stabileau ca pentru legalizarea sigiliului și a semnăturilor de pe actele judiciare și extrajudiciare eliberate de autoritățile române se percepea o taxă de 22 lei.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax