Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

De ce a ales Ponta să fie „validat” la Alba Iulia?

Publicat

Claudiu Alexandru Makkai Vineri, 12 septembrie 2014, este data pe care Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, trebuie să şi-o treacă în calendarul personal alături de ziua de naştere a copilului sau soţiei. A fost vârful carierei sale politice de până acum şi va fi greu să îl depăşească vreodată. Cred că va fi totodată ultima dovadă de susţinere pe care o va mai primi de la conducerea centrală a partidului. Dacă nici după această demonstraţie de forţă extraordinară, rezultatele locale în viitoarele alegeri nu se vor apropia de media PSD pe ţară, Dîrzu va fi istorie.

Nu ştiu care este meritul organizaţiei locale în desemnarea Alba Iuliei drept centru naţional pentru spectaculoasa validare a premierului în poziţia de candidat PSD, însă această alegere este cel mai clar semnal că partidul s-a cam săturat să fie ciuca bătăilor în Alba. Aşa că Ponta, cel mai probabil, a vrut să vină în cel mai puternic fief al alianţei PNL-PDL din România pentru a slăbi o coaliţie care domină autoritar acest judeţ, într-o situaţie aproape singulară în România.

E posibil să mai fi venit Ponta în Alba Iulia, dintr-o ambiţie personală. E oraşul din care a plecat cu scandal într-o zi de sărbătoare naţională, lezat în amorul propriu de primarul Hava, care nu s-a stresat să-i acorde atenţia pe care Ponta considera că o merita. Este oraşul pe care l-a penalizat mai apoi, neacordând vreun leu pentru ediţia imediat următoare a Zilei Naţionale, demonstrând un infantilism teribil. Este şi judeţul care l-a dat pe Teodor Atanasiu – cel care ţine strâns acum sforile invizibile ale noului PNL şi le trage în favoarea candidatului dreptei, la a cărui desemnare a pus umărul mai tare decât oricine altcineva din partid.

Aşa că show-ul de la Alba Iulia, asemănat de colegii mei cu o ediţie „Eurovision” a fost ocazia perfectă pentru PSD să îşi arate forţa. Şi le-a reuşit destul de bine. O echipă imensă de miniştri, în frunte cu Ponta şi eminenţa cu mustaţă cenuşie, Dragnea a condus un adevărat desant în mijlocul unei mulţimi de 1.000 de eşarfe roşii. Un orăşel de provincie blocat de-a dreptul de mulţimea de maşini, oameni, SPP-işti şi poliţişti. Un exerciţiu de imagine scump, care arată un PSD extrem de bine conectat la resurse, deşi se declară un partid al celor mulţi şi săraci. Un blitzkrieg reuşit pe cel mai bun teren al ACL-ului, a cărui reacţie locală a fost mai mult decât palidă, cu Atanasiu la Bucureşti (unde se pare că va şi rămâne, lăsând Alba pe alte mâini) şi cu Hava în delegaţie printr-o zonă însorită.

Aşa că, elicopterelor şi Touareg-urilor de la Bucureşti, ACL Alba le-a răspuns cu bicicleta senatorului Pereş şi cu bărcuţa gonflabilă a tineretului de partid într-un miting „spontan”, organizat pe genunchi de Roman şi Cucui, echipa veşnic de serviciu.

Ne mai despart de alegeri exact două luni. Un timp extrem de scurt pentru un candidat cu un handicap de peste 10 procente faţă de lider. La începutul verii se părea că Iohannis va defila în Alba. Acum nu mai sunt atât de sigur.

Claudiu Alexandru Makkai

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aiudeanul

    duminică, 14.09.2014 at 20:02

    Ai realizat in sfarsit ca realitatea este alta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax