Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

De ce a fost nevoie de ”ordonanța austerității”. Explicațiile ministrului de Finanțe, Marcel Boloș

Publicat

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a declarat miercuri seară că România ar fip utut pierde 75 de miliarde de euro, dacă Guvernul nu ar fi introdus pachetul de măsuri fiscale cunoscute sub numele de ordonanța austerității.

”Toată lumea îşi pune aceast întrebare, de ce este nevoie acum de acest proiect de lege” a spus Boloș.

Tot el a și explicat: ar fi vorba despre faptul că Comisia Europeană ar fi cerut României să ajusteze deficitul bugetar uriaș.

”La finalul acestui an, ţinta de deficit asumată de România a fost de 4,4% din PIB, iar în luna mai deja aveam 2,34% din BIP (…) în curând o să comunicăm şi datele oficiale pentru luna august, când deficitul bugetar este de 2,66% din PIB, adică 42,53 miliarde de lei, ceea ce creează, pe bună dreptate, la nivelul CE îngrijorări”, a mai transmis ministrul.

Boloș a explicat că încă de atunci Comisia a cerut să fie luate măsuri pentru ajustarea deficitului bugetar. Comisia poate suspenda fondurile europene dacă un stat membru e în procedura de deficit excesiv, a mai spus Boloș, care a precizat că mai există ți un risc instituțional, și anume, finanțatorii internaționali pot crește costurile împrumuturilor.

O altă măsură care a fost pe agenda discuțiilor cu UE a fost cea legată de pensiile speciale. Guvernul însă a îngropat subiectul, momentan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.09.2023 at 11:14

    Mormolocul ăsta atâta le suceşte de nici el nu-i mai sigur de ce-o ieşi. Vorba comunistă, dă-i tăranului pământ şi ia-i recolta. Lasă-l pe român să facă afaceri şi impozitează-l la sânge, că de pensii speciale nu vrem să ne atingem, le dăm în continuare şi le mai şi indexăm.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax