Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

De ce preferă românii să plece în concediu în străinătate cu maşina, nu cu avionul

Publicat


Majoritatea românilor care aleg destinaţii de vacanţă peste hotare aleg să călătorească cu maşina proprie. Cu avionul ar putea economisi timp şi bani, însă aleg să nu depindă de programul de zboruri şi de limita de bagaje.

În noiembrie 2017, 1,4 milioane de persoane au ieşit din ţară, cu aproape 20 la sută mai multe, în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut. 70% dintre români aleg să călătorească cu maşina proprie sau cu autocarul, inclusiv către destinaţii îndepărtate, precum Italia, Austria sau Franţa. Restul preferă avionul sau trenul, potrivit Digi24.ro.

„Românii preferă să meargă cu maşina lor. Li se pare că e mai confortabil, în plus pot umple portbagajul cu tot ceea ce îţi doresc ei să îşi ia în vacanţă. Nu poţi să faci acest lucru atunci când călătoreşti cu avionul”, spune reprezentantul unei agenţii de turism, pentru sursa citată.

De asemenea, cei care călătoresc cu autoturismul pot schimba destinaţia, fără să depindă de vreun program sau restricţii.

De exemplu, un zbor până la Roma durează două ore, iar preţul biletului variază între 9 şi 50 de euro, în funcţie de perioada în care a fost achiziţionat. Călătoria cu maşina e mai scumpă: costă în jur de 170 de euro, dacă luăm în calcul doar combustibilul şi taxele de drum. În plus, drumul durează o zi întreagă. Cei care îşi încep vacanţa la volan spun, însă, că peisajele pe care le întâlnesc pe drum merită efortul.

sursa: digi24.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Declarația unică se modifică pentru a include câștigurile din criptomonede. Ce venituri trebuie să declari și când

Publicat

anaf ajfp finante alba

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Declarația fiscală unică va suferi, din acest motiv, mici modificări pentru a include și veniturile din tranzacționarea criptomonedelor. Termenul de depunere a declarației […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Serviciul Român de Informații – SRI face angajări. LISTA posturilor disponibile și condiții obligatorii

Publicat

sri

Serviciul Român de Informații (SRI) face în aceasta perioadă angajări. Compatibili pentru o posibilă carieră în cadrul serviciului secret sunt specialiștii în IT, traducătorii care cunosc o limbă străină de interes precum: arabă, rusă, chineză, germană sau maghiară.  De asemenea, SRI caută psihologi, medici și infirmieri.   Lista completă cu categoriile de specialişti / personal pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate