Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ce un blender n-ar trebui să lipsească din nicio bucătărie (P)

Publicat

Chiar dacă e vară, prepararea mâncării și a băuturilor este o necesitate în majoritatea caselor. Și, pentru că toți vrem, pe căldurile acestea infernale, să gătim cât mai ușor și cât mai repede, avem nevoie de instrumentele potrivite pentru asta. Din fericire, ele există. Se numesc blendere.

De aproape un secol, blenderele au devenit parte esențială din bucătărie. Aceste mici electrocasnice au o istorie lungă, primele apărând în 1930 în SUA și în Europa. Evident, pe vremea aceea, erau produse destul de simple, care extrăgeau doar sucul din fructe au amestecau băuturile. În zilele noastre, grație avanuluji tehnologic, blenderele au o mulțime de utilizări în bucătărie.

Blendere Emag. Vezi gamacompletă de blendere!

Cine beneficiază, așadar, de pe urma blenderelor? Păi.. toată lumea! Sunt atât de multe avantaje în a avea un blender, încât e de neconceput ca acesta să lipsească din vreo bucătărie în ziua de azi. Dacă îți dorești o viață sănătoasă, atunci un blender este o necesitate, pentru că prezintă o oportunitate nu doar de a crea mâncăruri fresh și hrănitoare, dar și de a o face rapid și cu minimum de efort. Și, cum spuneam, asta este exact ce ne dorim mai ales vara.

Ce avantaje ne aduce un blender?

– Un blender nu poate găti o friptură, dar poate stoarce legume și fructe sau poate prepara smoothie-uri delicioase și hrănitoare în doar câteva minute. Aceste alimente sunt foarte populare la micul dejun, grație conținutului nutrițional ridicat, astfel că un blender te va ajuta mereu să-ți începi ziua în cel mai sănătos mod cu putință.

– Un blender te poate ajuta și la prepararea salatelor, mai ales pentru că poate mărunți unele legume mai repede decât ai face-o tu cu un cuțit.

– Mai mult, de ce să frămânți aluatul pentru brioșe cu mixerul, când poți face asta chiar în vasul blenderului, dacă este unul cu vas, sau cu blender-ul de mână? Tot cu blender-ul poți prepara gazpacho sau alte supe creme extrem de delicioase și hrănitoare. Vei fi uimit ce consistență fină pot avea supele creme preparate cu un blender.

– Te chinui cu mojarul pentru a mărunți ierburi sau condimente? Apelează la blender. Vrei să faci un mujdei de usturoi, dar te chinui cu mărunțirea cățeilor de usturoi? Nu și dacă folosești un blender.

– Combină-ți sosurile preferate, dressingurile și sosurile de marinat în blender fără griji. Dar nu te opri la sosuri – joacă-te cu pesto de ierburi proaspete și fă hummus de casă. Dacă ingredientele se blochează în lamă, doar adaugă mai multă apă sau orice lichid pe care vrei să îl utilizezi pentru a înmuia amestecul și a obține o consistență perfectă.

– O altă modalitate fantastică de a folosi blenderul este untul de diverse nuci făcut în casă. Cum ar fi să îți faci propriul tău unt de arahide, crunchy sau cremos, în funcție de cum îl preferi? Exact, cu un blender poți să faci și asta. În timp ce majoritatea rețetelor sugerează un procesator de alimente cu putere mare, lama blenderului poate face și acest lucru. Probabil o să ai nevoie de puțină răbdare, dar măcar nu trebuie să-ți iei și un robot de bucătărie doar pentru asta. Adaugă ulei de nucă de cocos topit dacă ai nevoie să îl faci mai fin.

– De Sărbători, consumăm maioneză parcă mai mult decât oricând. Salata Boeuf, vinetele cu maioneză, ouăle umplute… toate au ceva în comun: maioneza. Aceasta prespunea, până nu de mult, destulă muncă și multă migală. Gălbenușuri crude și/sau fierte, uleiul turnat picătură cu picătură și amestecatul cu lingura de lemn la nesfârșit, într-un singur sens, cu multă răbdare, pentru a nu se „tăia” maioneza…

Acum, însă, nu mai e nevoie să facem asta. Cu un blender de mână, obținem o maioneză perfectă în mai puțin de un minut. Singurele lucruri la care trebuie să fim atenți este să avem toate ingredientele (ulei, ouă, muștar etc.) la aceeași temperatură și să nu ridicăm blenderul de pe fundul vasului. Și gata!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax