Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De JOI: Angajații Kronospan încep mitinguri de protest la Sebeș. MARȘURI anunțate pentru toată luna martie

Publicat

instalatie kronospan formaldehida În urma protestelor din ultima perioadă, împotriva poluării, care au avut loc la Sebeș, angajații Kronospan – compania care derulează investiţiile privind fabricile de formaldehidă – se tem pentru locurile de muncă și doresc să organizeze o serie de mitinguri prin care să sensibilizeze autoritățile locale și în special primarul din Sebeș și să-l convingă să dezamorseze conflictul apărut între cetățenii orașului, după cum se menționează într-o adresă semnată de reprezentanţii salariaţilor companiei. Un prim protest este anunţat pentru joi, 12 februarie, de la ora 11.00, în parcul din fața primăriei, la care sunt aşteptate circa 50 de persoane, iar începând cu 1 martie vor urma marşuri prin oraş.

După protestul de joi, angajații companiei Kronospan vor înmâna o scrisoare primarului Municipiului Sebeș.

Reprezentații salariaţilor companiei precizează că„angajaţii Kronospan au un program de acţiune foarte bine stabilit. Acest program a fost depus şi înregistrat la Primăria Sebeş”.

Redăm integral scrisoarea adresată primăriei orașului Sebeș:

„Către primăria Municipiului Sebeș.

Angajații Kronospan Sebeș, sesizând pericolul de a-și pierde locul de muncă, în urma manifestațiilor săptămânale din Sebeș, doresc să organizeze o serie de mitinguri de protest împotriva lipsei de atitudine a autorităților locale în principal a Primăriei Sebeș prin persoanele abilitate și primarului, în mod special.

Obiectivul manifestațiilor este sensibilizarea autorităților locale și în special a primarului Municipiului Sebeș să dezamorseze conflictul apărut între cetățenii municipiului.

Programul manifestațiilor:

– data, 12 februarie, ora 11:00-12:00, parcul Primăriei, număr persoane estimat 50

– în datele: 1, 8, 15, 22, 29 martie, orele 14:00-16:00, plecare din Parcul Primăriei spre B-dul Lucian Blaga – str. Augustin Bena – str. Mihail Kogălniceanu”.

Scrisoarea este semnată „Reprezentanţii salariaților Kronospan Sebes SA”, fiind însoţită de trei semnături.

Reprezentanţii salariaţilor companiei precizează că „se protestează împotriva nepăsării cu care Primăria tratează conflictul local” şi că în funcţie de reacţia primarului la scrisoarea de protest se vor organiza adunările populare pe parcursul lunii martie 2015.

Potrivit acestora, angajaţii au chemat la aceste adunări populare peste 10.000 de colaboratori din toată ţara, care vor participa cu aproximativ 5000 de utilaje de exploatare a lemnului si camioane de transport.

De asemenea, „începând cu 15 februarie, în fiecare duminică la ora 14.00, în curtea SC Kronospan SA se vor strânge 500 de angajaţi care vor deschide porţile firmei şi vor aştepta coloana de manifestanţi.

Kronospan Sebes SA nu are o organizaţie sindicală. Angajaţii sunt reprezentaţi de un grup de muncitori şi pot decide fiecare în parte dacă să urmeze sau nu aceşti lideri”, mai precizează reprezentanţii salariaţilor companiei.

Reamintim că la Sebeş s-a desfăşurat duminică al cincilea protest împotriva poluării şi a fabricilor de formaldehidă de pe platforma industrială, după patru săptămâni de negocieri ratate între reprezentanţi ai societăţii civile, ai ONG-urilor pentru protecţia mediului şi compania Kronospan, dar şi răspunsuri fără efect din partea autorităţilor.

Protestatarii cer în continuare relocarea fabricii de formaldehidă la cel puţin 50 de kilometri.

Citeşte şi VIDEO: După o lună, la SEBEȘ continuă PROTESTELE împotriva poluării. Manifestanții cer mutarea fabricii de formaldehidă

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Sebeş au transmis că primarul Adrian Alexandru Dăncilă şi directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Horea Timiș, participă joi, la Cluj Napoca, la o întâlnire cu specialiștii oficiali și acreditați în sănătate publică, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Filiala Cluj.

Potrivit sursei citate, aceștia vor solicita specialiștilor elaborarea unui studiu de impact pe sănătate, la nivelul orașului Sebeș, “care să cuprindă toți factorii care pot să influențeze starea de sănătate, începând de la autostradă, până la poluatorii industriali și ultimul service de la marginea municipiului”.

 Citeşte şi Primăria Sebeş şi DSP Alba vor să facă STUDIU de IMPACT privind toţi poluatorii din zonă, la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. mihai

    luni, 09.02.2015 at 16:30

    Nu au decat sa-si ia fabrica si sa o mute in alta parte daca vor neaparat sa lucreze acolo. Nu pot sa-mi impuna mie ca cetatean al Sebes-ului sa-mi risc sanatatea pentru castigul lor personal!

  2. marcel

    luni, 09.02.2015 at 16:38

    inconstientilor, nu va ganditi decat la bani vostri, ganditi-va ca sunteti maxim 500 , pt. voi vreti sa moara 5000 de cancer ??!! Sa nu mai zic de distrugerea padurilor din tot judetul si chiar toata tara, ce vreti sa lasati urmasilor vostri, otrava ??!!

  3. citizen

    luni, 09.02.2015 at 19:14

    SA VA FIE RUSINE NU ATAT MUNCITORILOR CARE VAI DE EI SUNT FORTATI CAT MAI DEGRABA CONDUCERII FIRMEI PLATITE CU BANI GREI. POATE ARE SI CONDUCEREA MEMBRII DIN FAMILIE AFECTATI DE BOLI RESPIRATORII SI DE DIVERSE FORME DE CANCER .
    AR TREBUI SA SE GANDEASCA SI EI UN PIC CA PAR ASA DE EDUCATI SI INFORMATI CAND SE AFISEAZA PE LA DIVERSE CONFERINTE DE PRESA.
    ORICUM STIE TOATA POPULATIA ORASULUI CA NU AU AVUT DELOC FILTRE DE ANI DE ZILE.
    NE-AU POLUAT DESTUL PANA ACUM ANI DE ZILE.
    CONDUCEREA FIRMEI ARE BANI SA SE MUTE DIN ORAS,UNII SIGUR PLEACA IN STRAINATATE DAR AICI RAMAN MII DE OAMENI AFECTATI..
    NESIMTIREA IN CAZUL ASTA NU CUNOASTE LIMITE.

    • sorin

      luni, 09.02.2015 at 19:39

      Din nefericire decizia de a protesta nu apartine salariatilor, ci conducerii kronospan, firma in care angajatii nu au dreptul la opinii proprii, ci trebuie sa respecte hotararile conducerii (o forma de sclavagism modern).

  4. CITIZAN OF MIULBAH

    luni, 09.02.2015 at 19:23

    RUSINE

  5. cineva

    luni, 09.02.2015 at 20:32

    Sefii i-au scos in strada….amenintand angajatii ca ii va dispoobiliza.

  6. george

    luni, 09.02.2015 at 20:49

    E democratie si aveti dreptul sa protestati. Sa nu uitati sa opriti utilajele inainte sa faceti acest lucru!!! :=)
    Macar asa mai scapam si noi de poluare!!!

  7. anonim kro

    luni, 09.02.2015 at 22:30

    Suntem sclavii firmei am ajuns sa fim trimis la miting noi cei care tinem birocratii in spate pe salarii de mizerie rusine !!!!!!

  8. florin

    marți, 10.02.2015 at 09:15

    pentru 500 de angajati(de fapt mult mai putini) nu vreau sa-mi tai padurile si sa-mi poluez aerul. sa se descurce si aia asa cum se descurca o tara intreaga.

  9. nici cum nu e bine

    marți, 10.02.2015 at 16:33

    Deci am trait sa o aud si pe asta,pana „ieri” toata lumea plangea dupa industria romaniei , ca nu sunt locuri de munca , ca dupa revolutie totul a fost distrus (cea ce e si adevarat).Acum toata lumea plange din cauza poluarii.Oras industrial fara poluare nu exista nicaieri. Au mai fost odata discutii in legatura cu aceasta fabrica chimica si atunci a fost inchisa.Si atunci la fel ca si acum au fost proteste impotriva acelei fabrici,dar nu am vazut nici un protest impotriva celor 20.000 de vehicule care tranzitau sebesul zilnic,din care in mare parte erau autocamioane cu standarde de poluare reduse.Traficul polua mai mult decat holtz si kronospan la un loc…
    Parerea mea e ca aici e vesnica lupta „cotizezi faci ce vrei,nu cotizezi ai pus-o”.

  10. alex

    marți, 10.02.2015 at 19:03

    pai si asa suntem un popor bolnav se poate face in locul kro o farmacie si un spital oncologic de exemplu,nu cred ca ar intra in faliment

  11. e

    marți, 10.02.2015 at 19:11

    bravo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax