Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la 1 noiembrie, se ÎNCHIDE TRANSALPINA, pentru sezonul rece. Recomandări pentru turişti

Publicat

iarna transalpina Din 1 noiembrie, Drumul Național (DN) 67 C – Transalpina se închide circulației publice, pentru sezonul rece. Oficial, tronsonul alpin dintre Obârşia Lotrului şi Rânca va fi închis până în 31 martie, însă este posibil ca perioada să fie prelungită, din cauza vremii nefavorabile și a acumulărilor mari de zăpadă.

„Duminică vom merge împreună cu Poliția Rutieră să verificăm modul în care am efectuat semnalizarea și să întocmim procesul verbal cu închiderea sectorului de drum. (…) Chiar astăzi (joi – n.r.) am avut o discuție cu inspector șef al IPJ Gorj și am discutat ultimele concluzii și ultimele măsuri stabilite cu programul de iarnă și cu închiderea DN 67 C. (…)

Sigur vom avea o iarnă cu zăpadă, geroasă, deja azi noapte pe munte temperaturile au scăzut mult sub zero pe Păpușa și în zona Transalpina, din aceste motive noi am luat această hotărâre de comun acord cu poliția, pe data de 1 noiembrie se închide Transalpina de la Rânca la Obârșia Lotrului.

Data până la care se închide va fi de 31 martie 2016, dar sigur se va prelungi pentru că iarna ține mult mai mult pe Transalpina”, a afirmat Ion Tudor, directorul Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, o parte fiind anual închis pe perioada iernii.

Turiştii care vor să circule în continuare în zonă, mai ales că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă, au acces pe DN67 C pe tronsoanele dintre Sebeş şi Oaşa, în judeţul Alba, însă, odată cu apariţia condiţiilor de drum îngheţat sau cu zăpadă, şoferii trebuie să respecte regulile de echipare corespunzătoare a autovehiculelor. De asemenea, vizitatorilor li se recomandă să respecte recomandările privind traseele turistice închise pe perioada iernii, în zona montană, pentru a evita situaţiile în care pot rămâne înzăpeziţi sau alte incidente.

În acest sezon, oficial, turiştii au avut acces pe cel mai spectaculos tronson de pe Transalpina doar două luni şi jumătate. AICI, detalii.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax