Connect with us
Advertisement

Eveniment

Acces liber pe TRANSALPINA: Doar pe timpul zilei, cu restricţii de viteză şi de masă totală a autovehiculelor. Detalii pentru turişti

Publicat

transalpina1 Anunţul mult-aşteptat de turişti, dar mai ales de proprietarii de pensiuni din zona Transalpina a fost făcut de CNANDR la sfârşitul acestei săptămâni şi anume că din 15 august este acces liber şi oficial pe tronsonul cel mai spectaculos, între Obârşia Lotrului şi Rânca. Sunt însă impuse unele condiţii pentru cei care se avânturează cu maşinile şi motociclete spre şoseaua de la mare altitudine. Pot să circule doar pe timpul zilei şi cu maximum 30 de kilometri la oră.

Vezi şi Circulaţia pe TRANSALPINA, redeschisă oficial din 15 august. Precizări pentru şoferi de la CNADNR

„Comoara” turistică ce se află pe teritoriul a trei judeţe – Alba, Vâlcea şi Gorj, şoseaua alpină, atinge cea mai mare altitudine la Pasul Urdele – 2145 m. Tronsonul spectaculos, cu „ace de păr” şi perisaje care te fac să-ţi ţii răsuflarea, se întinde pe aproximativ 25 de kilometri, între Obârşia Lotrului şi staţiunea Rânca. Este şi segmentul de drum care a fost oficial închis, pentru că nu erau montaţi parapeţi şi asfaltul nu era marcat.

transalpina16Vineri, CNADNR a anunţat oficial că acest tronson se redeschide circulaţiei din 15 august, după ce lucrările pentru siguranţa participanţilor la trafic au fost terminate. A fost o veste mult-aşteptată de turiştii din ţară şi din străinătate care întrebau dacă-şi pot planifica excursie pe Transalpina, dar şi pentru proprietarii de pensiuni şi cabane din zonă care, în plin sezon estival, nu aveau flux de clienţi, din cauza statutului de „drum în şantier în lucru”.

Aceştia spun că deja au făcute rezervări, semn că au şanse să-şi desfăşoare activitatea aşa cum au plănuit şi să-şi recupereze investiţiile făcute pentru amenjarea locaţiilor de cazare. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Mergi pe Transalpina? Verifică-ți mașina! Piese auto pe Auto-Zilla.ro. Tot ce ai nevoie pentru mașina ta. Magazin online de piese auto originale și aftermarket

Însă cei care vor să meargă pe Transalpina cu autoturisme sau motociclete trebuie să ştie că accesul pe tronsonul amintit este permis doar între orele 7.00 şi 19.00. Şi sunt impuse restricţii de viteză, de maximum 30 de kilometri la oră. De asemenea, nu au acces autovehiculele cu masă totală mai mare de 3,5 tone.

transalpina Drumarii spun că şoseaua a fost marcată, au fost montaţi parapeţi, dar mai trebuie pus strat de asfalt de uzură. De asemenea, marcajele sunt provizorii.

„Am realizat prima fază din crearea condițiilor de siguranță pe acest drum. Avem peste 5.000 de metri linari de parapeți”, spune Ion Tudor, director SDN Gorj, citat de Digi24.ro.

În ceea ce priveşte tronsonul DN 67 C Transalpina din judeţul Alba, de la ieşire din Petreşti până după Lacul Oaşa, au fost făcute lucrări de reparaţii, iar în câteva zile se vor finaliza şi marcajele.

Între Şugag şi Oaşa, sunt 44 de podeţe la care s-a intervenit pentru repararea carosabilului, iar intenţia drumarilor este să monteze şi parapeţi de protecţie pe marginea drumului.

Citește și Se repară TRANSALPINA în judeţul Alba. Lucrările de întreţinere vor fi gata până în august

Transalpina este cunoscută şi drept „Drumul Regelui”, pentru că a fost amenajată în timpul Regelui Carol al II-lea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement