Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 18.30: Prima parte a concursului de muzică Folk „Ziua de Mâine” la Casa de Cultură a Sindicatelor. Recital, Andrei Aldea şi laureaţi ai ediţiilor anterioare

Publicat

colaj folk Vineri de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia începe prima parte a concursului de muzică folk „Ziua de Mâine”. Zece folkişti, printre care şi două tinere din Alba Iulia, Laura Todică şi Karla Dăian au intrat în competiţie. În acest an juriul concursului este format din Mihai Cosmin Popescu, Florin Săsărman, Daniel Avram, Ioana Bogăţan, Călin Bulac, Claudiu Marean şi ca o premieră la această ediţie, concurenţii vor fi punctaţi şi de câştigătorul ediţiei de anul trecut, Mihai Boicu.

În această seară vor fi susţinute şi recitaluri de Silvan Stâncel (laureat 2006) feat. Good Day, Grupul Litua (laureat 2007), Vali Șerban & “Ziua de Mâine”, Mircea Rusu Band şi Dan Andrei Aldea.

În cadrul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, vineri şi sâmbătă se va desfăşura şi tradiţionalul concurs de muzică în care s-au înscris 16 folkişti, dar numai 10 urcă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Vineri seara, de la ora 18.30, cinci dintre folkiştii care au fost selectaţi de juriu vor spargea „gheaţa” în cadrul concursului de muzică folk „Ziua de Mâine”.

Organizat în cadrul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, concursul este considerat o rampă de lansare pentru folkişti.

În acest an, sarcina grea revine juriului format din Mihai Cosmin Popescu, Florin Săsărman, Daniel Avram, Ioana Bogăţan, Călin Bulac, Claudiu Marean şi ca o premieră la această ediţie, concurenţii vor fi punctaţi şi de câştigătorul ediţiei de anul trecut, Mihai Boicu.

folk alba iulia Daniel Avram, unul dintre juraţii concursului a spus că au avut o misiune dificilă în alegerea celor 10 concurenţi, având în vedere că unele înregistrări primite de la cei 16 folkişti au fost foarte greu de „descifrat”. „ A depins şi de calitatea înregistrăririlor, pentru că unele pot să spun că au fost execrabile. Am ascultat de 5 ori o piesă ca să ne dăm seama acă cântă cineva sau nu. Unele chiar au lăsat de dorit”, a mai spus Daniel Avram.

Călin Bulac, tot un membru al juriului a spus că şi în acest an se va acorda un premiu special unui dintre concurenţi, din partea Radio Reîntregirea.

Printre cei zece finalişti care urcă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia se numără şi Karla Dăian, care urmează cursurile de folk, ale prof. Daniel Avram la Palatul Copiilor.

Din 2008, Karla Dăian compune folk, pe versurile unor poeți consacrați și studiază la Școala de Folk din Alba Iulia, sub „aripa” profesorului Daniel Avram. A participat trei ani la rând la concursul „Ritmurile copilăriei” și de fiecare dată a câștigat premii importante. Anul trecut a participat pentru prima oară la „Ziua de Maine”, obținând un frumos premiu special din partea postului Radio „Reintregirea”.

În Alba Iulia (și în țară, probabil pentru anii care vor urma) Laura Todică este sinonimă cu chitara, cu folkul. A participat la concursul festivalului „Ziua de Mâine” încă din 2009, obținând încă de atunci premii de vârf, premii speciale și diplome de merit. În 2014, Laura speră ca vârsta maturității să-i aducă un loc major în clasamentul concursului „Ziua de Mâine”. Laura este albaiuliancă, a fost remarcată la evenimentul „Folk fără vârstă” al postului Radio România Actualități și a fost elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

De asemenea pe lângă concurenţi, vineri seara pe scenă vor mai urca să susţină recitaluri atât laureaţi ai ediţiilor trecute, Silvan Stâncel (laureat 2006) feat. Good Day, Grupul Litua (laureat 2007), cât şi nume grele al folkului românesc, precum Vali Șerban & “Ziua de Mâine”, Mircea Rusu Band şi Dan Andrei Aldea.

În acest an, organizatorii acordă premii în valoare de 4.600 de lei, printre acestea şi trei premii speciale.Astfel că premiul I va fi de 1.500 de lei, premiul II de 1000 de lei şi premiul III de 800 de lei. De asemenea se va mai acorda premiul special din partea Consiliului Judeţean Alba de 500 de lei, premiul de popularitate de 500 de lei, premiul www.folkalba.ro de 300 de lei şi premiul Radio Reîntregirea tot de 300 de lei.

Fiecare concurent are şi o pagină proprie pe site-ul www.folkalba.ro. Astfel fiecare like oferit paginii unui artist este un vot care se va contabiliza în competiție. Astfel fiecare like oferit paginii unui artist este un vot care se va contabiliza în competiție.

În acest fel, organizatorii speră ca tot mai mulți oameni să descopere talentele tinere care sunt cu adevărat „Ziua de Mâine” în folk. Concursul se încheie sâmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 15.00. Voturile ulterioare vor fi apreciate, însă nu mai pot fi luate în considerare în acordarea premiului. Concurentii cu cel mai mare numar de like-uri sau share-uri publice la pagina individuala va castiga premiul Folk Alba – Festival Folk Alba Iulia.

În cadrul concursului vor susţine recitaluri şi câştigătorii ediţiilor anterioare.

Ei sunt cei 10 finalişti care vor evolua și pe scena festivalului, în serile de vineri și sâmbătă, în timp ce spectacolul de duminică va fi dedicat Galei Laureaților:

Laura Gaspar & Cristian Bordaș (Arad)

Sorina Puiac & Radu Leu (Luduș; Câmpia Turzii)

Mihai Cristian (Tulcea)

Karla-Cristiana Dăian (Alba Iulia)

Ana-Maria Dumitru (București)

Andrei Bauer (Iași)

Cezara Crețu (Săcele)

Icarus (Săveni)

Laura Todică (Alba Iulia)

Cosmin Mariciuc (Săveni)

Citeşte AICI mai multe detalii despre fiecare concurent.

PROGRAMUL FESTIVALULUI DE FOLK „ZIUA DE MÂINE”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax