Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 18.30: Prima parte a concursului de muzică Folk „Ziua de Mâine” la Casa de Cultură a Sindicatelor. Recital, Andrei Aldea şi laureaţi ai ediţiilor anterioare


Publicat

colaj folkVineri de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia începe prima parte a concursului de muzică folk „Ziua de Mâine”. Zece folkişti, printre care şi două tinere din Alba Iulia, Laura Todică şi Karla Dăian au intrat în competiţie. În acest an juriul concursului este format din Mihai Cosmin Popescu, Florin Săsărman, Daniel Avram, Ioana Bogăţan, Călin Bulac, Claudiu Marean şi ca o premieră la această ediţie, concurenţii vor fi punctaţi şi de câştigătorul ediţiei de anul trecut, Mihai Boicu.

În această seară vor fi susţinute şi recitaluri de Silvan Stâncel (laureat 2006) feat. Good Day, Grupul Litua (laureat 2007), Vali Șerban & “Ziua de Mâine”, Mircea Rusu Band şi Dan Andrei Aldea.

În cadrul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, vineri şi sâmbătă se va desfăşura şi tradiţionalul concurs de muzică în care s-au înscris 16 folkişti, dar numai 10 urcă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Vineri seara, de la ora 18.30, cinci dintre folkiştii care au fost selectaţi de juriu vor spargea „gheaţa” în cadrul concursului de muzică folk „Ziua de Mâine”.

Organizat în cadrul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, concursul este considerat o rampă de lansare pentru folkişti.

În acest an, sarcina grea revine juriului format din Mihai Cosmin Popescu, Florin Săsărman, Daniel Avram, Ioana Bogăţan, Călin Bulac, Claudiu Marean şi ca o premieră la această ediţie, concurenţii vor fi punctaţi şi de câştigătorul ediţiei de anul trecut, Mihai Boicu.

folk alba iuliaDaniel Avram, unul dintre juraţii concursului a spus că au avut o misiune dificilă în alegerea celor 10 concurenţi, având în vedere că unele înregistrări primite de la cei 16 folkişti au fost foarte greu de „descifrat”. „ A depins şi de calitatea înregistrăririlor, pentru că unele pot să spun că au fost execrabile. Am ascultat de 5 ori o piesă ca să ne dăm seama acă cântă cineva sau nu. Unele chiar au lăsat de dorit”, a mai spus Daniel Avram.

Călin Bulac, tot un membru al juriului a spus că şi în acest an se va acorda un premiu special unui dintre concurenţi, din partea Radio Reîntregirea.

Printre cei zece finalişti care urcă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia se numără şi Karla Dăian, care urmează cursurile de folk, ale prof. Daniel Avram la Palatul Copiilor.

Din 2008, Karla Dăian compune folk, pe versurile unor poeți consacrați și studiază la Școala de Folk din Alba Iulia, sub „aripa” profesorului Daniel Avram. A participat trei ani la rând la concursul „Ritmurile copilăriei” și de fiecare dată a câștigat premii importante. Anul trecut a participat pentru prima oară la „Ziua de Maine”, obținând un frumos premiu special din partea postului Radio „Reintregirea”.

În Alba Iulia (și în țară, probabil pentru anii care vor urma) Laura Todică este sinonimă cu chitara, cu folkul. A participat la concursul festivalului „Ziua de Mâine” încă din 2009, obținând încă de atunci premii de vârf, premii speciale și diplome de merit. În 2014, Laura speră ca vârsta maturității să-i aducă un loc major în clasamentul concursului „Ziua de Mâine”. Laura este albaiuliancă, a fost remarcată la evenimentul „Folk fără vârstă” al postului Radio România Actualități și a fost elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

De asemenea pe lângă concurenţi, vineri seara pe scenă vor mai urca să susţină recitaluri atât laureaţi ai ediţiilor trecute, Silvan Stâncel (laureat 2006) feat. Good Day, Grupul Litua (laureat 2007), cât şi nume grele al folkului românesc, precum Vali Șerban & “Ziua de Mâine”, Mircea Rusu Band şi Dan Andrei Aldea.

În acest an, organizatorii acordă premii în valoare de 4.600 de lei, printre acestea şi trei premii speciale.Astfel că premiul I va fi de 1.500 de lei, premiul II de 1000 de lei şi premiul III de 800 de lei. De asemenea se va mai acorda premiul special din partea Consiliului Judeţean Alba de 500 de lei, premiul de popularitate de 500 de lei, premiul www.folkalba.ro de 300 de lei şi premiul Radio Reîntregirea tot de 300 de lei.

Fiecare concurent are şi o pagină proprie pe site-ul www.folkalba.ro. Astfel fiecare like oferit paginii unui artist este un vot care se va contabiliza în competiție. Astfel fiecare like oferit paginii unui artist este un vot care se va contabiliza în competiție.

În acest fel, organizatorii speră ca tot mai mulți oameni să descopere talentele tinere care sunt cu adevărat „Ziua de Mâine” în folk. Concursul se încheie sâmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 15.00. Voturile ulterioare vor fi apreciate, însă nu mai pot fi luate în considerare în acordarea premiului. Concurentii cu cel mai mare numar de like-uri sau share-uri publice la pagina individuala va castiga premiul Folk Alba – Festival Folk Alba Iulia.

În cadrul concursului vor susţine recitaluri şi câştigătorii ediţiilor anterioare.

Ei sunt cei 10 finalişti care vor evolua și pe scena festivalului, în serile de vineri și sâmbătă, în timp ce spectacolul de duminică va fi dedicat Galei Laureaților:

Laura Gaspar & Cristian Bordaș (Arad)

Sorina Puiac & Radu Leu (Luduș; Câmpia Turzii)

Mihai Cristian (Tulcea)

Karla-Cristiana Dăian (Alba Iulia)

Ana-Maria Dumitru (București)

Andrei Bauer (Iași)

Cezara Crețu (Săcele)

Icarus (Săveni)

Laura Todică (Alba Iulia)

Cosmin Mariciuc (Săveni)

Citeşte AICI mai multe detalii despre fiecare concurent.

PROGRAMUL FESTIVALULUI DE FOLK „ZIUA DE MÂINE”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Lege pentru achiziționarea de tablete cu internet pentru elevi, promulgată. Valoarea echipamentelor pentru cursurile online

Publicat

O lege privind alocarea de fonduri externe nerambursabile pentru activităţile școlare în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2 a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis. Elevii vor beneficia de tablete și laptouri cu internet în valoare de 150 de milioane de euro, pentru a putea învăța de acasă.

Legea promulgată de președinte are ca obiect de reglementare alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării activităţilor didactice pentru anul şcolar 2020/2021, în contextul riscului de infecţie cu noul coronavirus, prin achiziţionarea de echipamente IT mobile, respectiv tablete cu acces la internet, de dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online, de echipamente de protecţie medicală/dispozitive medicale, dezinfectanţi şi containere mobile sanitare.

„Se aprobă achiziţionarea de către beneficiari, în condiţiile legii, de echipamente din domeniul tehnologiei informaţiei – IT mobile, respectiv tablete/laptopuri pentru uz şcolar cu acces la internet, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu on-line, în limita a 150.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb InforEuro din luna august 2020, din care contribuţia Uniunii Europene – UE este de 131.250.000 euro, iar contribuţia naţională este de 18.750.000 euro. Finanţarea achiziţiei echipamentelor IT mobile, respectiv tablete cu acces la internet, precum şi alte echipamente/dispozitive electronice, prevăzute la alin. (1), se acordă prin granturi din fonduri externe nerambursabile, în limita unei valori de 250 euro/tableta, echivalentul în lei la data efectuării achiziţiilor”, se arată în lege.

Potrivit ordonanţei, beneficiarii eligibili ai apelului de proiecte pentru intervenţia destinată achiziţionării de echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţilor didactice în mediul online sunt: unităţile de învăţământ preuniversitar de stat care desfăşoară activităţi didactice pentru elevi, cu condiţia ca acestea să aibă personalitate juridică pentru încheierea de contracte de achiziţie publică, autorităţile publice locale pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza unităţii administrativ-teritoriale care desfăşoară activităţi didactice destinate elevilor, parteneriatul dintre beneficiarii prevăzuţi mai sus, parteneriatele între inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ.

„Cheltuielile care depăşesc echivalentul în lei al contravalorii echipamentelor IT mobile, tablete cu acces la internet, precum şi alte echipamente/dispozitive electronice în valoare de 250 euro sunt considerate cheltuieli neeligibile şi se suportă de către beneficiarii finanţării”, mai spune actul normativ.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu. Tronsoanele vizate și atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș, sunt restricții de circulație, astăzi, din cauza unor lucrări de refacere a suprafeței de rulare.

Restricții sunt pe următoarele tronsoane:

– între km 264+400m – 264+100 m, pe ambele sensuri de mers, banda de urgență – reparații tunel între localitățile Săliște si Cristian (jud. Sibiu), până la ora 17:30

– între km 262+400m – 261+700 m, localitatea Cristian, jud Sibiu, sensul de mers Sebeș – Sibiu; se restricționează banda de urgență și banda 1

– între km 291-289, localitatea Miercurea Sibiului, jud Sibiu, sensul de mers Sebeș-Sibiu; se restricționează banda de urgență și banda 1

– între km 275-275+600 m, se restricționează banda 2 pentru reparații parapet median, între localitățile Săliște și Apoldu, jud Sibiu; sensul de mers Sibiu-Sebeș

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Medicul de familie din Alba Iulia, Mădălina Vesa: Numărul real de bolnavi Covid este cu mult peste cel prezentat de autorități

Publicat

Mădălina Vesa, medic de familie din Alba Iulia, a scris pe contul ei de Facebook că numărul infectărilor cu Sars-Cov-2 este mult mai mare în rândul populației decât cel din statisticile oficiale. Aceasta se bazează pe experiența ei de medic și spune că în prezent monitorizează 50 de bolnavi de COVID, dintre care doar 20 sunt testați. 

Aceasta și explică motivele penru care un mare număr de infectări nu sunt prezente în raportările autorităților.

Postarea Mădălinei Vesa:

”Dacă interesează pe cineva (din autorități) ce se întâmplă în realitate: numărul de bolnavi Covid este cu mult peste numărul prezentat de autorități.

Există mai multe categorii de bolnavi: o categorie sunt cei care sunt angajați și au nevoie de concediu medical pentru a sta acasă în izolare, în consecință trebuie să se testeze PCR (doar acest test este recunoscut de autorități și doar așa primesc decizii de izolare și se pot elibera concedii medicale de izolare – contează tipul concediului penru că plata salariului și numărul de zile de concediu diferă).

O altă categorie este cea care nu are nevoie de concediu medical ( CM) dar sunt oameni corecți și se testează (vor să cunoască realitatea, vor să existe o statistică corectă). Altă categorie sunt cei care muncesc pe cont propriu ( proprii angajați) – aceștia nu vor să se testeze.

Tot din categoria acestora sunt unii care se testează dar în privat ( IgM sau alte teste rapide) și nu prin test PCR (adică, aceste teste nu intră la numărătoare- dacă ai un test pozitiv trebuie repetat un PCR că să intri pe filera DSP).

Dintr-o familie cu 4 membri se testează doar unul (contracost sau nu) deși toți 4 au simptome. Pe ceilalți 3 nu îi pot declara covid pentru că nu au test covid.

O altă problema este că oamenii au simptome minime și de-abia după câteva zile (uneori o săptămână) se îngrijorează și mă anunță.

Dacă sunt anunțată după ora 12 trebuie să aștept a 2-a zi pentru a face programarea la testare. Programarea durează 2 zile. Deci boala o are de 6 zile, mai sta încă 2, se testează și primește 14 zile de stat la domicliu, când în mod normal ar trebui să stea doar 6 zile (binențeles că se prelungește concediul dacă starea de sănătate este alterată, dar puține cazuri sunt de acest gen). Din aceasta cauza mulți aleg să nu se mai testeze.

Dragi politicieni, este cazul să schimbați protocoalele. Ați început bine, dar din vară ați scapăt totul de sub control, iar acum este haos.

Eu nu monitorizez în acest moment doar 20 de pozitivi, ci vreo 50.

Ce soluții îmi dați pentru cei 30?

PS: mama iarăși o să mă ia la rost că de ce mă enervez și îmi consum atât de mult timp cu lucruri ce nu pot schimba ………… dar de ce nu se poate să lucram corect? vorbim totuși doar de legislație care se poate schimba în funcție de evoluția evenimentelor. Și este doar începutul…………

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Topul județelor cu incidența cea mai mare a cazurilor COVID. Date oficiale din 24 noiembrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis marți, 24 noiembrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Este vorba despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

Luni, la nivel național, au fost raportate … cazuri noi.

TOP județe – incidența COVID la 14 zile – 24 noiembrie – sursă GCS:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Sibiu – 12682 – 82 – 8,47

Brașov – 17312 – 319 – 7,36

Ilfov – 13272 – 209 – 7,1

Cluj – 19474 – 393 – 7,03

Mun. București – 60859 – 1147 – 6,55

Constanța – 14200 – 190 – 6,5

Alba – 9169 – 133 – 6,08

Arad – 10291 – 130 – 5,9

Timiș – 17587 – 272 – 5,45

Bihor – 12874 – 150 – 5,27

Satu Mare – 4896 – 105 – 4,99

Argeș – 12146 – 148 – 4,95

Mureș – 11032 – 126 – 4,75

Prahova – 17410 – 252 – 4,43

Sălaj – 5203 – 38 – 4,36

Bistrița – Năsăud – 5398 – 96 – 4,11

Hunedoara – 7834 – 137 – 3,6

Dâmbovița – 10490 – 148 – 3,51

Ialomița – 4073 – 102 – 3,44

Tulcea – 3105 – 45 – 3,36

Iași – 18086 – 344 – 3,29

Dolj – 11059 – 84 – 3,21

Brăila – 5085 – 10 – 3,12

Covasna – 3838 – 63 – 3,1

Călărași – 3705 – 31 – 3,08

Maramureș – 7800 – 94 – 3,07

Mehedinți – 3627 – 42 – 3,04

Galați – 9283 – 170 – 2,85

Bacău – 12093 – 118 – 2,81

Vâlcea – 7457 – 51 – 2,8

Teleorman – 5072 – 72 – 2,75

Caraș – Severin – 4379 – 82 – 2,71

Botoșani – 5518 – 119 – 2,69

Buzău – 6098 – 48 – 2,54

Giurgiu – 3691 – 88 – 2,43

Neamț – 8878 – 68 – 2,24

Suceava – 12495 – 195 – 2,24

Vaslui – 7143 – 92 – 2,11

Vrancea – 5013 – 78 – 1,89

Harghita – 4406 – 30 – 1,84

Olt – 6677 – 48 – 1,8

Gorj – 4114 – 42 – 1,72

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate