Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la cules de afine, la scandal și tentativă de omor: Pedeapsa primită de un tânăr din Alba, care și-a lovit colegul cu un topor

Publicat

Un scandal între două grupuri de persoane care se aflau la cules de afine pe o plantație din localitatea Vinerea, județul Alba, s-a terminat cu o tentativă de omor.

Faptele s-au petrecut în data de 13 august 2021, iar aproape un an mai târziu, un tânăr de 25 de ani care și-a lovit un coleg cu un topor, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba, pentru tentativă de omor. 

În data de 14 iunie 2022, magistrații Tribunalului Alba au dat o primă decizie în cazul tentativei de omor, iar în motivarea instanței, se arată modul în care Razvan F. și-a atacat colegul de muncă. Motivarea instanței este disponibilă pe rejust.ro.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Alba, cercetat pentru tentativă de omor, a dispărut. Procurorii vor să îl aresteze preventiv

Inițial, dosarul a fost deschis pentru loviri sau alte violențe, dar în urma anchetei procurorii au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor. Pentru o perioadă inculpatul nu a fost de găsit.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței în data de 13 august 2021, mai multe persoane se aflau la cules de afine pe plantația din Vinerea. Printre ei se afla și Răzvan alături de mai multe rude, dar și alți muncitori printre care și un bărbat care se ocupa de supravegherea lor.

La un moment dat, în jurul orei 11.00, bărbatul s-a dus la Răzvan și i-a reproșat că nu culege bine afine, acesta i-a răspuns pe un ton răstit, dar s-a conformat și a continuat munca.

Apoi, în jurul orei 13.30, bărbatul i-a spus iar că nu culege cum trebuie afinele și că trebuie să le culeagă în alt mod, moment în care Răzvan i-a spus: „Pe mine nu mă comanzi, că nu ești șeful meu!”. Apoi, l-a înjurat pe acesta și l-a amenințat.

Bărbatul a plecat să îl caute pe patronul plantației, dar între timp, inculpatul a început o ceartă cu concubina bărbatului.

Situația a fost calmată pentru moment, iar în jurul orei 14.00, incupatul a plecat de pe plantație. Însă în jurul orei 16.00 s-a întors alături de mai multe rude, pregătți pentru o confruntare.

Peroana vătămată și alți colegi au ieșit afară și s-au pus în linie, în fața celor ce au venit. Însă cei din urmă au fugit, dar s-au întors înarmați cu furci, răngi și lopeți, pentru a-și lovi adversarii.

În acel moment muncitorii rămași pe plantație s-au refugiat în interiorul curții. Pentru a-i ajuta persoana vătămată a rămas în urmă, dar la un moment dat s-a împiedicat și a căzut.

Atunci a fost momentul când Răzvan și-a găsit adversarul în șezut. În acel moment a ridicat toporul cu care era înarmat și l-a lovit înspre cap pe bărbat. Acesta și-a ridicat mâna, și lama toporului a intrat în antebraț, fiind și salvarea acestuia.

După ce l-a lovit, Răzvan a fugit, iar bărbatul s-a refugiat alături de colegii săi pe plantație. A avut nevoie de peste 40 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 14 iunie 2022, tânărul din Șibot, aflat în Penitenciarul Aiud a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani și 11 luni de închisoare pentru tentativă de omor.

Pedeapsa dată de magistrații Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunțare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax