Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DE LUNI începe „Școala Altfel”: Activități interesante pentru elevii din județul Alba. PROGRAMUL pregătit de instituţii, în perioada 18-22 aprilie


Publicat

Scoala Altfel - Scoala Avram IancuElevii din România vor avea parte de o săptămână plină de activități menite să completeze procesul de educaţie, în cadrul programului „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În perioada 18-22 aprilie 2016, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ vor fi derulate acţiuni cu caracter non-formal, după un orar special.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Anul acesta, clopoţelul acestei săptămâni va suna în data 18 aprilie 2016. Instituțiile din Alba sunt deja pregătite cu programe speciale pentru elevii și preșcolari.

Programul instituțiilor pentru săptămâna „Școala Altfel”:

copii muzeu scoala altfel alba iuliaMuzeul Unirii din Alba Iulia vine în întâmpinarea elevilor și a cadrelor didactice şi îşi modifică programul de vizitare în perioada 18-22 aprilie 2016, o săptămână dedicată activităților extrașcolare „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, transmit reprezentanţii instituţiei.

Cei care doresc să viziteze muzeul vor putea face asta toată săptămâna, la program normal. Dacă până acum în ziua de luni muzeul nu avea program de vizitare, acesta fiind închis, în săptămâna „Școala altfel” muzeul albaiulian poate fi vizitat și în această zi.
Programul de vizitare este de la ora 10.00 la 17.00, iar prețul unui bilet este de 4 lei, intrarea în Sala Unirii fiind liberă.

Program special de vizitare la Muzeul Unirii din Alba Iulia, în săptămâna 18-22 aprilie, „Şcoala Altfel”. Preţul biletelor pentru elevi

universitate uab 2Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia îşi deschide porţile pentru elevii şi profesorii însoţitori care doresc să viziteze instituţia. În perioada 18 – 22 aprilie, la Universitatea din Alba Iulia va avea loc săptămâna „Școala Altfel”, iar cu această ocazie vor fi organizate mai multe training-uri, workshop-uri și cursuri interactive precum „Luarea deciziilor în carieră”, „Cărțile și oamenii – o ecuație cu două necunoscute. Cum rezolvă ecuația un filolog?”, „Vreau să fiu antreprenor!” sau „Limbile moderne în carieră”.

În perioada 18-22 aprilie, în intervalul orar 9.00-14.00, se vor organiza vizite ghidate în Universitate și în campusul universitar, cu accesul elevilor la activitățile de curs, seminar sau laborator. Grupurile de elevi vor fi însoțite de cadre didactice și studenți și vor beneficia de prezentări interactive ale UAB.

„Școala Altfel”: 18-22 aprilie, Săptămâna Porților Deschise la Universitatea din Alba Iulia. Elevii au acces la cursuri şi vizite ghidate. PROGRAM

 

cosmin buzgure chitaristÎn aceeași perioadă. la Palatul Copiilor din Cetatea Alba Carolina organizează „Expoziția itinerantă, dialogul chitarelor” unde vor fi expuse peste 20 de chitare ale profesorului de muzică Daniel Avram. Cei care vor participa la eveniment vor avea parte și de un mic recital de chitară susținut de elevii de la Palatul Copiilor din Alba Iulia.
Expoziția va fi deschisă luni la ora 12 la Palatul Copiilor, unde va sta până marți la ora 14.00.
Miercuri și joi între oarele 10.00-14.00 chitrele vor fi expune la sala de lectură de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia.

 

jandarmi scoala altfelȘi Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba organizează ca în fiecare an activități pentru copii. În perioada 18-19, jandarmii vor fi la Casa de Cultură a Studenților  unde așteaptă în jur de 300 de elevi. După cele două zile, jandarmii se vor deplasa în perioada 20-22, la școlile din județul Alba.

Polițiștii din cadrul IPJ Alba vor fi și în acest an alături de elevi și vor încerca să răspundă tuturor școlilor care le vor solicita prezența. Pe parcursul întregii săptămâni, poliţiştii din judeţul Alba vor fi prezenţi în şcolile şi grădiniţele din judeţ, unde vor susţine sesiuni de informare, vor distribui materiale preventive şi vor promova profesia de poliţist.

De asemenea, porțile Inspectoratului Județean de Poliție vor fi deschise pentru cei care vor să îi viziteze, și chiar joi se va organiza „Ziua Porților Deschise”.

colinde, centrul augustin benaSub egida ,,Să știi mai multe, să fi mai bun” în perioada 18-22 aprilie 2016 se derulează în toate unitățile de învățământ din România proiectul „Școala altfel”. Proiectul constă în derularea la nivelul fiecărei școli a unui orar special format numai din activități cu caracter informal și recreativ.

În urma unui protocol de colaborare încheiat la începutul lunii martie cu Inspectoratul Școlar județean Alba, în toată această perioadă artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba vor fi alături de cadrele didactice și elevii unităților de învățământ din Alba Iulia, Petrești și Ciugud.

Artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena”, alături de elevii din Alba Iulia, Petrești și Ciugud, în săptămâna „Școala Altfel”. PROGRAMUL

La propunerea cadrelor didactice, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia se asociază proiectului „Școala altfel” derulat la nivel național de către instituțiile de învățământ, oferind micuților spectatori o „Săptămână altfel”, de teatru la sediul instituției. În perioada 18 – 22 aprilie, din programul teatrului va face parte spectacolul „Povestea lui Muck cel Mic”, regia Todor Valov.

Spectacolul „Povestea lui Muck cel Mic” la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, în săptămâna „Școala Altfel”. PROGRAM

copii bibliotecaBiblioteca este locul în care „cărţile cresc oameni”. Şcoala Altfel reprezintă pentru Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba un prilej minunat de reînnoire a invitaţiei la lectură ca fundament al educaţiei. În acest sens, programul din acest an îşi propune implicarea elevilor, cadrelor didactice, bibliotecarilor, părinţilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi instructive.

„Școala Altfel” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia. Peste 500 de elevi sunt așteptați să descopere poveștile cărțilorȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Momentul în care un nor de praf de ciment de la fabrica ELIS Pavaje din Vințu de Jos inundă grădina unor vecini

Publicat

O cameră de supraveghere instalată la o locuință din Vințu de Jos arată un nor de praf care inundă curtea.

Proprietarii spun, într-un mesaj adresat Alba24, că praful provine de o fabrică de beton și prefabricate din beton aparținând Elis Pavaje, situată la foarte mică distanță de locuințe. 

”Asta se întâmplă în comuna Vințu de Jos, la punct de lucru a lui ELIS PAVAJE. Poluarea cu praf de ciment este atât de mare încât acoperă toate gradinile și livezile vecinilor.

Pe lângă faptul că nu respecta distanța de 500 m față de zona de locuit, ei având doar 10 m față de zona de locuit, dispersează în atmosferă pulbere de ciment pulbere ce acoperă toate grădinile vecinilor și compromite tot ce este verde.

Semnat, vecinii Moldovan Raul, Alveș Dorin, Alveș Cosmina, Moldovan Emilia” este mesajul transmis de oameni.

Oamenii spun că au făcut sesizări la toate instituțiile statului care se ocupă de acest domeniu dar, cu excepția DSP Alba, nici una nu a reacționat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate