Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De luni, peste 40.000 de elevi din județul Alba își reiau activitatea școlară. Vezi cum este programat semestrul al doilea

Publicat

elevi

După trei săptămâni de relaxare, în vacanță, peste 40.000 de elevi din județul Alba vor intra din nou la cursuri, de luni. Cel de-al doilea semestru începe în 14 ianuarie și se va termina în 21 iulie, pentru elevii care nu sunt în clasele terminale și nu vor susține în această vară examene. Până la terminarea anului școlar, elevii vor mai avea parte de o vacanță de primăvară în luna aprilie, o săptămână dedicată activităților extrașcolare, evaluarea națională sau examenul de bacalaureat.

Începând de luni, elevii din România își vor relua activitatea școlară. Până la vacanța de vară programată în data de 21 iunie, aceștia vor desfăşura activităţi în cadrul programului „Şcoala altfel”, în luna aprilie și se vor bucura de vacanța de primăvară.

În perioada 1-5 aprilie, școlarii vor participa la activități extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” sau, cum a fost denumit anul trecut, „Școala altfel”.

Începând cu 6 aprilie, elevii vor intra în vacanța de primăvară, care va dura până în data de 14 aprilie, urmând ca din 15 aprilie să se reia cursurile până la terminarea semestrului, în data de 21 iunie. Tezele se susţin, de regulă, până la data de 25 mai 2013.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfășurării evaluării naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie la data de 14 iunie 2013. Evaluarea națională la ava loc în perioada 25 iunie-3 iulie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, patru săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie la data de 31 mai. Examenul de bacalaureat va avea loc în intervalul 10 iunie-28 iunie, probele orale şi 1 iulie-5 iulie, probele scrise.

În județul Alba își vor relua activitatea școlară un număr de 43.704 elevi. Cei mai mulți dintre aceștia, mai exact 14.509 sunt elevi liceu. În clasele gimnaziale sunt înscriși 13.676 elevi, iar în cele primare 15.185 elevi. De asemenea, un număr de 334 de elevi urmează școala profesională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax