Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De LUNI, vin „Poveștile” la Alba Iulia. Zeci de piese și actori la ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru

Publicat

IMG_1375 Începând de luni, 5 octombrie, scenele Caselor de Cultură din Alba Iulia vor fi animate cu drame, spectacole de dans, comedii, conferințe, lansări de carte și multe altele, la ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”. Zeci de actori consacrați și peste 20 piese pentru copii și adulți vor ajunge în „Cealaltă Capită”, pentru a stinge setea de cultură a publicului albaiulian.

Citește și 5-11 octombrie: A X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia. PROGRAMUL evenimentului

Toamna înseamnă teatru pentru o mare parte din cetățenii care așteaptă luna octombrie, pentru săptămâna în care Alba Iulia devine „tărâm de poveste”.

A zecea ediție a Festivalului Internaținal de Teatru este pe cale că înceapă și aduce, ca în fiecare an, nume grele din „lumina reflectoarelor”. Pascal Bruckner, actorii Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, Vlad Zamfirescu, Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Gheorghe Ifrim, Oana Pelea, dar și mulți alții, în reprezentaţii de excepţie, prezentate de teatre cunoscute din ţară, dar şi trupe de peste hotare vor ajunge la Alba Iulia începând de luni, 5 octombrie.

Înainte cu o săptămână de eveniment, organizatorii festivalului au făcut o prezentare a ceea ce vor putea vedea cetățenii în perioada care urmează. La conferința de lansare au fost prezenți directorul festivalului, Ioana Bogățan, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, reprezentatul Bibliotecii Județene „Cristina Smadea”, precum și Rareș Tileagă și Silvan Stâncel, coordonatorii media a evenimentului.

„Avem zece ediții anul acesta și eu zic că toate au fost de nota zece și sunt convins că vom crește an de an așa cum ne-am propus încă de la prima ediție. Ce ne-am dorit și ce ne dorim de la acest festival am reușit și anume un public pentru teatru bine pregătit în județul Alba și acest lucru s-a reușit datorită colegilor care s-au ocupat de acest festival și prin prezența personalităților ale teatrului românesc în cei zece ani”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Ca și la celelalte ediții, structura festivalului este împărţită în două secţiuni principale. În prima parte a zilei vor fi spectacole de teatru dedicate copiilor, iar seara vor avea loc spectacole pentru tineri și adulți.

Au fost pregătite zece locații pentru desfășurarea momentelor din festival: Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenților, Art Cafe, Framm’s, Centrul Cultural – Castel Sâncrai, Biblioteca Batthyaneum, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” Blaj şi Galeriile de lângă Poarta a III-a a Cetăţii, în Alba Iulia.

Succesul de care se bucură festivalul este demonstrat și din faptul că exită piese pentru care s-au epuizat toate bilete și altele pentru care se mai găsesc doar puține.

„Vocea Umană” și „Titanic Vals” se află printre preferate publicului și toate biletele pentru aceste spectacole au fost deja vândute.

„Întodeauna sunt două spectacole care fură ochii spectatorilor și anul acesta se pare că acestea două au fost capete de afiș. O să avem și acel eveniment de la Blaj, cu domnul Marcel Iureș și vom ține acolo spectacolul „Absolut” și sperăm în fiecare an să putem atinge un oraș sau două din județ”, a spus directorul festivalului, Ioana Bogățan.

Anul acesta vor fi în total 25 de spectacole, sunt producții atât din România (București, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Oradea, Ploiești, Târgu Mureș), cât și din străinătate (Belgia, Franţa, Republica Moldova).

Exceptând spectacolele zilnice, există o serie de evenimente speciale, care vor garanta unicitatea acestei ediţii anversare. Primul eveniment major va avea loc luni, 5 octombrie şi va fi dedicat în întregime marelui scriitor francez Pascal Bruckner. Acesta va fi prezent la festival, cu prilejul a trei momente. Primul va fi o conferinţă la Universitatea „1 Decembrie 1918”, celălalt va fi o lansare de carte la Biblioteca Batthyaneum, iar al treilea va fi un spectacol-lectură, pe texte de Pascal Bruckner, care se va desfăşura într-una din sălile Centrului Cultural – Castel Sâncrai (în apropiere de Aiud). Un alt eveniment, semnificativ şi totodată emoţionant, va fi duminică, 11 octombrie, şi anume lansarea de carte „Să râdem cu nea Mărin”, scrisă de Amza Pellea şi prezentată de fiica acestuia, Oana Pellea.

Ca în fiecare an, festivalul va beneficia de propriul ziar, intitulat „Poveşti”, în paginile căruia vor fi publicate cronici, interviuri, articole de specialitate, articole de opinie, pamflete, caricaturi şi fotografii de festival. Ziarul va fi distribuit la fiecare locaţie de spectacol.

Bilete s-au pus deja în vânzare și se pot achiziționa atât online, cât și de la sălie de spectacol. Prețul este de 18 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

Bugetul total al evenimentului este de 550.000 de lei, potrivit organizatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax