Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De MIERCURI: Şcoală de vară la UAB. Cursuri de traducere şi mediere interculturală pentru liceeni din Alba. Activităţile propuse

Publicat

uab sediu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează în perioada 24 iunie – 1 iulie, prima ediţie a cursurilor şcolii de vară „Traducere şi Mediere Interculturală”. Evenimentul reuneşte elevi din mai multe colegii şi licee ale judeţului Alba.

Vor fi prezenţi 40 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna, Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni.

Printre activităţile propuse de organizatori se numără: ateliere în limba engleză pe teme de limbaje specializate, comunicare interculturală şi tehnici de interpretare simultană şi consecutivă; întâlniri cu traducători şi interpreţi; seminarii informative dedicate mobilităţilor studenţeşti Erasmus + pentru studiu şi practică în ţări europene partenere ale Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia; diverse alte activităţi, precum seri culturale sau vizite ghidate ale unor obiective istorice locale.

La şcoala de vară, elevii de liceu au posibilitatea de a se familiariza cu particularităţile şi perspectivele meseriei de traducător şi interpret, o meserie bine definită pe plan internaţional şi care câştigă tot mai mult teren pe piaţa muncii din România, declară lector dr. Alexandra Jacobsen.

Şansele de reuşită pe piaţa muncii cresc dacă tinerii în căutarea unui job insistă, pe lângă studiile de specialitate, pe dobândirea cunoştinţelor de limbi străine, este de părere asist. drd. Maria Mureşan.

Acest aspect este confirmat şi de companiile de recrutare, care susţin că 85% dintre cei care cunosc limbi străine îşi găsesc mult mai uşor un loc de muncă în companiile multinaţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax