Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De VINERI, alocaţia copiilor crește de la 42 la 84 lei. Cum motivează deputatul Ioan Dîrzu de ce a votat ÎMPOTRIVA dublării sumei

Publicat

ioan dirzu De vineri, intră în vigoare legea prin care alocaţia copiilor se dublează, de la 42 de lei la 84 de lei. Actul normativ a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis de Ziua Copilului, după ce, în luna mai, a fost aprobat de Parlament.Votul de la Camera Deputaţilor pe această lege nu a fost lipsit de „peripeţii”, dezbaterile fiind întrerupte pentru o perioadă, pe timpul şedinţei. În cele din urmă proiectul a trecut la vot, cu amendamentul PNL, care prevedea dublarea sumei.

Amendamentul propus de PNL privind dublarea alocaţiei de stat la 84 de lei a fost votat electronic cu „NU” de către deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu. Dar susţine că de fapt „legea este alta”, astfel că nu a putut fi „oaia neagră” la votul din Camera Deputaţilor.

Dîrzu a specificat că Guvernul Ponta ar fi vrut o majorare a alocaţiei copiilor de la 42 de lei la 200 de lei, dar „am mers pe amendamentul lor, nu  am putut spune că nu suntem de acord cu creşterea”.

Deputaţii au trebuit să voteze amendamentul propus de liberali, respectiv ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, iar acest lucru nu a fost pe „gustul” deputatului PSD Alba, Ioan Dîrzu care la votul electronic a ales „NU”.

Întrebat care este motivul pentru care a votat împotriva amendamentului propus de PNL, Ioan Dîrzu a declarat: „Amendamentul e una, legea e alta. Ca să vă ţinem la curent cu voturile din Camera Deputaţilor au fost 300 şi ceva de voturi pentru şi două abţineri, pentru că noi ne-am dorit ca alocaţia respectivă să fie 200 de lei şi credem că până la finalul guvernării să ajungă la 200.

Considerăm că nu este o sumă foarte mare, dar consistentă pentru fiecare copil, plus măsura cu care vrea să vină ministrul Rovana Plumb, cu o alocaţie diferenţiată în funcţie de venitul pe familie. Noi asta ne-am dorit de la 42 la 200. Am mers pe amendamentul lor, nu am putut spune că nu suntem de acord cu creşterea, şi am fost de acord cu creşterea respectivă”.

Luni, de Ziua Internațională a Copilului, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Proiectul de lege care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputați.

Dublarea alocațiilor nu era prevăzută inițial în ordonanță, acest lucru fiind stabilit printr-un amendament propus de PNL, care a fost respins anterior de Comisia pentru muncă a Camerei, dar aprobat în plen.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dirzu

    joi, 04.06.2015 at 15:17

    Sa retina si deputatul Dirzu si ministrul Rovana Plumb: alocatiile copiilor sunt ale copiilor si nu ale parintilor, asa ca nu inteleg cum o minte atat de stralucita ca a PSD-istilor poate sa debiteze numai ineptii de genul diferentierii sociale a alocatiilor. Probabil vrea sa spuna o subventie sociala sau alta forma, dar nu alocatii diferentiate. Dati-le carti, caiete ce vrei voi, dar nu bani pentru bautura parintilor, parerea mea.
    Iar faptul ca Dirzu a votat impotriva dublarii alocatiilor pentru copii, inseamna ca (probabil) nu are copii, altfel nu vad explicatia. E „de laudat” ca statul aloca bani pentru detinutii din penitenciare, dar nu pentru copii. Macar stim ce inseamna viitorul, nu-i asa?
    Iar daca vor ca alocatiile copiilor sa fie de 200 lei, de ce nu propun si ei o astfel de initiativa? Ce-i impiedica?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax