Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizia Curții de Apel Alba: Un șofer care a condus beat și a provocat un accident, trebuie să dea 30.000 de euro unui pasager

Publicat

După ani de procese prin două instanțe de judecată, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie definitivă în cazul unui șofer care a provocat un accident rutier în 2019. 

Aceasta conducea sub influența băuturilor alcoolice, pe DN 1, Direcția Râmnicu Vâlcea – Sibiu și a luat la ocazie o altă persoană. La un moment dat a pierdut controlul volanului și a intrat în gardul unei societăți comerciale. 

Pasagerul a fost grav rănit și a avut nevoie de peste 80 de zile de îngrijiri medicale. În data de 14 septembrie 2022, magistrații instanței superioare au dat decizia definitivă.

În primă instanță la Judecătoria Sibiu, bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare, iar societatea de asigurări la plata a la plata către partea civilă a sumei de 1519,41 lei reprezentând daune materiale şi a sumei de 20.000 euro reprezentând daune morale.

Potrivit motivării instanței, inculpatul a condus autoturismul marca Suzuki dinspre Râmnicu-Vâlcea spre Sibiu, împrejurare în care a luat „la ocazie” pe martor acesta ocupând locul din partea dreaptă-față și pe persoana vătămată din dreptul societății „Zian Logistik persoana vătămată ocupând un loc pe bancheta din spate.

În dreptul societății „CON-A”, inculpatul circula pe banda I, împrejurare în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu gardul ce împrejmuiește curtea societății CON-A.

În urma impactului, persoana vătămată a fost proiectată în afara autoturismului, aceasta fiind preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu,

(…) Organele de poliție sosite la fața locului au testat cu aparatul etilotest conducătorul autoturismului marca Suzuki rezultatul testului de respirație indicând valoarea de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit concluziilor buletinelor de analiză toxicologică din data de 25 iunie 2019, emis de Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, alcoolemia inculpatului  înregistra valoarea de 1.22 g/l alcool pur în sânge pentru data de 12.06.2019, ora 17:15, și valoarea de 0.89 g/l alcool pur în sânge pentru data de 12.06.2019, ora 18:15”, se arată în motivarea instanței.

La apel, magistrații instanței superioare din Alba Iulia au admis cererea părții civile: ”Majorează cuantumul daunelor morale la suma de 30.000 euro sau echivalentul în lei la data efectuării plății. Înlătură obligația inculpatului la plata cheltuielilor judiciare către partea civilă și obligă Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România la suportarea acestora, în limita sumei de 7735 lei”, se arată în motivarea instanței.

Decizia din data de 14 septembrie a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax