Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie definitivă în Dosarul Puiuleţ. Fostul funcţionar al Prefecturii Alba şi soţia acestuia rămân condamnați la 4 ani de închisoare cu suspendare

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în cazul recursului formulat de soţii Puiuleţ, condamnaţi prin hotărâre a Tribunalului Alba la 4 ani de închisoare cu suspendare. Printr-o decizie definitivă, instanţa a respins recursurile, astfel că Nicolae Puiuleţ, fost funcţionar al Prefecturii Alba şi soţia acestuia, Paraschiva Miorica Puiuleţ rămân cu pedeapsa comunicată. Reamintim că aceştia au mai formulat un apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care a respins, de asemenea, acţiunea celor doi şi a extins termenul de încercare de la 6 ani la 7 ani.

Recursurile soţilor Puiuleţ la decizia Curţii de Apel Alba Iulia au fost respinse ca nefondate, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi aceştia au fost obligaţi să plătească sumele de 675 lei fiecare, drept cheltuieli judiciare, plus onorariul avocatului stabilit din oficiu.

Reamintim că Nicolae şi Miorica Puiuleţ au fost judecaţi pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, Nicolae Puiuleţ a primit de la trei persoane, cărora le-a promis că le rezolvă obţinerea unor locuri de muncă, respectiv o pensie de invaliditate, suma de 41.400 de lei. Pentru că funcţionarul nu şi-a respectat promisiunea, persoanele care au oferit banii au formulat denunţuri la Parchet. Nicolae şi Miorica Puiuleţ au fost prinşi în flagrant în zona pieţei din cartierul Cetate, în 14 iunie 2010, în timp ce primeau suma de 5.000 de lei de la unul dintre denunţători.

Tribunalul Alba i-a condamnat pe cei doi la 4 ani de închisoare cu suspendare, în ianuarie 2010.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax