Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie în dosarul soţilor Puiuleţ: 4 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere

Publicat

Fostul angajat al Instituţiei Prefectului Alba, Nicolae Puiuleţ şi soţia acestuia, Mioara Puiuleţ au fost condamnaţi, luni, de Tribunalul Alba, la 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, respectiv complicitate la trafic de influenţă.
„În baza art.64 C. penal, (n.r. – Tribunalul Alba) a aplicat inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a următoarelor drepturi prevăzute de art.64 C. penal:
– dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice
– dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
În baza art. 86 ind. 1, 86 ind. 2 C.penal, a dispus suspendarea executării pedepsei de mai sus, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 6 ani şi a încredinţat supravegherea inculpaţilor Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba. Pe aceeaşi durată, de 6 ani, s-a suspendat şi executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor, conform art.71 alin. ultim C. penal.
În baza art. 88 C.penal. s-a dedus din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestului preventiv începând cu 15.06.2010 şi până la 12.07.2010”, se precizează în comunicatul Tribunalului Alba.
Sentinţa Tribunalului Alba poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare, pentru procuror şi pentru inculpaţi.

Reamintim că Nicolae şi Mioara Puiuleţ au fost prinşi în flagrant, în zona pieţei din cartierul Cetate, în timp ce primeau suma de 5.000 de lei de la unul dintre cei care l-au denunţat. Angajatul Prefecturii a pretins şi a primit bani, anul acesta şi anul trecut. În total, Nicolae Puiuleţ a primit de la denunţători suma de 41.400 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax