Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie în USL: Alegeri prezidenţiale, programate pentru 2 şi 16 noiembrie, europarlamentarele în 25 mai

Publicat

În urma şedinţei USL de duminică, seara, s-a decis ca euroalegerile să aibă loc pe 25 mai, duminică, iar prezidenţialele să se desfăşoare pe 2 şi 16 noiembrie, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a spus că s-a decis în USL ca euroalegerile să aibă loc duminică, pe 25 mai.

De asemenea, el a precizat că, potrivit legii, alegerile prezidenţiale trebuie organizate în luna dinaintea celei în care expiră mandatul preşedintelui în funcţie.

Ponta a spus că a decis, în aceste condiţii, ca cele două tururi ale prezidenţialelor să aibă loc pe 2 şi, respectiv, 16 noiembrie 2014.

Întrebat când se va organiza referendumul pentru Constituţie, Ponta a răspuns că acest lucru este decis de către Parlament.

Reamintim că în Alba, din partea PDL, se vor „bate” pe un loc la europarlamentare candidaţii: Radu Roşianu, preşedintele PDL Cugir, Dorin Nistor, consilier local PDL la Sebeş şi Sorin Bumb, administratorul judeţului Alba.

Din partea PNL Alba va candida Florin Roman, președintele organizației municipale din Alba Iulia și vicepreședintele Consiliului Județean Alba. În această cursă în care s-a înscris pentru „antrenament”, el nu speră la un loc eligibil, ci urmărește doar „pregătire pentru alegerile locale din 2016”, când vrea să cucerească cea mai înaltă funcție din administrația orașului, cea de primar. „Nu voi fi pus pe un loc eligibil și nici nu am cerut asta. Probabil voi fi undeva pe locul 15-17. Dar pe mine mă interesează această candidatură doar ca antrenament pentru 2016, când vreau să câștig primăria”, a declarat Florin Roman, la momentul anunţului candidaturii.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, declara la începutul lunii ianuarie că organizaţia are cel puţin trei candidaţi posibili, dar nu i-a nominalizat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax