Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba: Șoferul care a ucis patru spanioli într-un accident rutier, condamnat la 10 ani de închisoare

Publicat

Ion Sporici, șoferul care a provocat un grav accident rutier în Sibiu și-a aflat pedeapsa finală la Curtea de Apel Alba Iulia. Este vorba despre șoferul care a provocat un accident mortal în care au decedat patru cetățeni spanioli.

Accidentul rutier a avut loc, în luna decembrie a anului 2022. În primă instanță, la Tribunalul Sibiu, șoferul a primit o pedeapsă pentru 20 de ani de închisoare cu executare. Acesta a fost condamnat la Sibiu pentru omor calificat, în 4 decembrie 2023. Bărbatul a facut apel, iar dosarul a ajuns la instanța superioară.

În apel, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. În data 19 martie 2024, magistrații instanței superioare au dat înjumătățit pedeapsa.

Mai exact au schimbat încadrarea din omor calificat, în ucidere din culpă. Sporici a primit 10 ani de închisoare cu executare și a fost obligat la plata a peste 400.000 de euro daune morale.

Cum s-a produs accidentul

Accidentul s-a produs în data de 4 decembrie 2022. Atunci o familie de spanioli conduceau o mașina închiriată, în jurul orei 20.45, pe DN 1, în zona Hula Bradului.

Familia, mama, tată, și două fiice se deplasau spre Sibiu. Una dintre fete era studentă Eramus + în România.

La un moment dat, o mașină condusă de un șofer din județul Gorj, a efectuat o depășire pe linie continuă, având o viteză de 128 kilometri la oră.

Impactul a fost devastator. Cei doi adulți au murit pe loc, studenta în drum spre spital, iar fiica cea mică a decedat după câteva zile la spital.

Ce au spus polițiștii din Sibiu la momentul producerii accidentului

Din primele cercetări efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Veștem spre Brașov, la km. 293+500 m, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Gorj, s-ar fi angajat în depășirea unei autoutilitare, încălcând marcajul longitudinal continuu.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO UPDATE: ACCIDENT mortal pe DN1 lângă Sibiu, la Hula Bradului. Patru persoane au murit, una a fost rănită

Ar fi pătruns pe contrasens unde a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus dinspre Brașov, proiectându-l în alt autoturism care circula în spatele acestuia.

Sporici a condus fără oprire din Birkenau, Germania

Acesta conducea din 2 decembrie fără oprire.

„Dacă mă lua somnul simțeam și mă controlam. Dădeam cu capul de tetieră sau deschideam geamul sau dădeam muzica la maxim și fredonam. Aveam o mantră pe care o fredonam și care consideram că mă ajută, mă protejează, mă duce în siguranță până la destinație”, a declarat inculpatul potrivit rejust.ro.

Decizie finală la Curtea de Apel Alba Iulia

Magistrații instanței superioare au schimbat încadrarea juridică din omor calificat în ucidere din culpă.

 Schimbă încadrarea juridică dată faptei prin actul de sesizare din infracțiunea de omor calificat  în infracțiunea de ucidere din culpă. Condamnă pe inculpatul Sporici Ion deținut în Penitenciarul București-Jilava, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Pe lângă închisoarea cu executare, bărbatul a fost condamnat și la plata a 430.000 de euro daune morale. Decizia instanței superioare din Alba Iulia a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax