Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: ACCIDENT mortal pe DN1 lângă Sibiu, la Hula Bradului. Patru persoane au murit, una a fost rănită

Publicat

Trafic rutier a fost blocat duminică seara, DN1 Sibiu-Brașov la Hula Bradului, din cauza unui grav accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

Din primele date, erau cinci persoane rănite, unde dintre ele încarcerată. Ulterior, a fost declarat decesul pentru trei dintre persoanele implicate în accident. Alte două au fost rănite grav.

UPDATE: Pentru două persoane, un bărbat și o femeie, a fost declarat decesul.

UPDATE 1, ora 23.00: A treia persoană a murit, la spital, după ce a fost transportată în procedură de resuscitare.

UPDATE 2: Cum s-a produs accidentul. Concluziile din primele cercetări

Potrivit IPJ Sibiu, în 4 decembrie, în jurul orei 20.45, pe DN 1, în zona Hula Bradului, s-a produs un grav accident de circulație, soldat cu decesul a 3 persoane și rănirea gravă a altor 2 persoane.

Din primele cercetări efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Veștem spre Brașov, la km. 293+500 m, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Gorj, s-ar fi angajat în depășirea unei autoutilitare, încălcând marcajul longitudinal continuu. Ar fi pătruns pe contrasens unde a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus dinspre Brașov, proiectându-l în alt autoturism care circula în spatele acestuia.

Din nefericire, impactul frontal a provocat decesul a trei persoane aflate în autoturismul condus dinspre Brașov. Este vorba despre conducătorul auto, în vârstă de 67 de ani, și două femei în vârstă de 21, respectiv 55 de ani, toți cetățeni străini.

De asemenea, în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a șoferului din județul Gorj, precum și a unei alte pasagere din mașina în care s-au aflat persoanele decedate, o tânără în vârstă de 15 ani, cetățean străin.

La volanul celui de-al treilea autoturism se afla o tânără în vârstă de 20 de ani, din județul Vâlcea. Nu au rezultat victime din acest autovehicul.

În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier.

UPDATE 3: Cine era familia de străini care și-au pierdut viața în accident

În autoturismul Dacia Logan se afla o familie de cetățeni străini. Aceștia veniseră din Spania, să-și viziteze fiica, o tânără de 21 de ani care studia la Sibiu.

Familia Rodríguez venise în România pentru a-și vizita fiica cea mare, Alicia, în vârstă de 21 de ani, care învăța la Sibiu pentru a deveni profesoară la Universitatea din Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC). Părinții ei, Pepe și Mari Carmen Rodríguez, și sora ei mai mică, Cristina, în vârstă de 15 ani, au profitat de sărbătorile din decembrie pentru a o vizita, anunța canarias7.

Presa spaniolă scrie că familia a închiriat o mașină, deși intenția era să călătorească prin România cu trenul, potrivit Mediafax.

Au murit în accident tatăl, mama și fiica de 21 de ani. Mezina de 15 ani a ajuns la spital, în comă.

UPDATE 4: Prelevare de organe

Mai multe echipe de medici din România, Germania și Elveția au participat, în noaptea de 7 spre 8 decembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la a 3-a prelevare de organe din acest an, de la o fată de 15 ani, internată după un accident. Potrivit unor surse Mediafax, este vorba despre adolescenta din familia implicată în accidentul de la Hula Bradului.

Fata se afla în moarte cerebrală. Acordul pentru donare a fost obținut de la familia pacientei de către Dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant.

Au fost recoltate cordul, plămânii, rinichii precum și țesut osos și corneea. O parte dintre organe au ajuns la pacienți din Germania și Elveția (cordul și plămânii), fiindcă în România nu există nici un primitor compatibil, după cum a informat Agenția Națională de Transplant, care a autorizat procedurile.

UPDATE 8 decembrie: Bărbatul de 63 de ani din județul Gorj care se afla la volanul autoturismului BMW a fost reținut pentru omor calificat. Va fi propus pentru arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu: ”din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 4 decembrie 2022, în jurul orei 20.21, inculpatul a condus un autoturism marca BMW 560L dinspre municipiul Sibiu înspre municipiul Braşov, iar la km 294, prin încălcarea mai multor reguli de circulaţie pe drumurile publice şi prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecinţe letale împotriva sa şi a altor participanţi la trafic, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Dacia Logan, determinând în acest fel decesul a trei dintre persoanele aflate în acest autoturism şi lezarea gravă a celei de a patra”.

În cauză au fost efectuate iniţial cercetări de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, dosarul fiind preluat în data de 7 decembrie de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

”Apreciind în baza elementelor obiective ale cauzei că fapta săvârşită constituie infracţiunea de omor, procurorul criminalist a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor calificat comis asupra a doua sau mai multe persoane”, potrivit sursei citate.

Precizăm că șoferul a fost rănit în accident.

Știrea inițială

IPJ Sibiu a comunicat, la ora 23.08, că trei persoane au murit în accident, iar alte două au fost rănite grav. La ora menționată, traficul se desfășura alternativ. Poliția desfășoară cercetări pentru stabilirea cauzei care a dus la producerea evenimentului rutier (produs pe DN1, la km. 293 +500 m, Hula Bradului, în data de 4 decembrie, în jurul orei 20.45).

ISU Sibiu a anunțat, la ora 22.14, că echipajele SMURD au aplicat manevre de resuscitare pentru două persoane, un bărbat și o femeie. Din nefericire, în ciuda eforturilor salvatorilor, aceștia nu au răspuns manevrelor.

O a treia persoană, de sex feminin este inconștientă și intubată. Va fi transportată la UPU Sibiu.

Echipajul SAJ a transportat la spital alte două persoane. Potrivit SAJ Sibiu, o tânără de 20 de ani, cetățean străin, aflată în stop cardio-respirator, a fost transportată în curs de resuscitare. De asemenea, un bărbat de 62 de ani a fost transportat la UPU Sibiu cu traumatism cranio-facial.

Altă persoană a refuzat transportul la spital.

Potrivit ISU Sibiu, au acționat cu două echipaje SMURD, o autospecială de transport victime multiple, două autospeciale de stingere, două echipaje de ambulanță SAJ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax