Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie la Tribunalul Alba: Inspector de mediu, condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită. Cine a fost denunţătorul la DNA

Publicat

judecart

tribunal albaUn inspector fiscal de la Administrația Fondului pentru Mediu din Hunedoara, judecat pentru luare de mită, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare la Tribunalul Alba. Hannelore Andrea Burcuş Săvulescu a primit bani de la un om de afaceri din Alba pentru a scădea suma unor obligaţii fiscale datorate către stat.

Potrivit DNA, aceasta ar fi pretins 10 la sută „comision” dintr-o sumă constatată ca obligaţie fiscală după un control AFM la o firmă din Alba. 

În 15 martie ar fi primit de la denunţătorul în acest caz 20.000 de lei, iar marţi, 29 martie, procurorii au găsit asupra acesteia suma de 10.000 de lei după un flagrant.

Potrivit DNA, “începând cu data de 23 noiembrie 2015, o societate comercială din județul Alba a făcut obiectul unei inspecții fiscale din partea Administrației Fondului pentru Mediu, din echipa de control făcând parte și inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea.

La data de 15 martie 2016, inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea s-a deplasat singură la sediul societății respective, unde, în contextul unor discuții privind concluziile provizorii ale controlului și deficiențele constatate, i-a explicat omului de afaceri că, prin calcule, poate scădea cuantumul obligațiilor fiscale de la 761.000 lei la 338.000 lei dacă primește 10% din diferența astfel calculată. În concret, inspectorul fiscal a pretins suma de 42.300 lei, plătibilă în două tranșe: una pe loc, cealaltă la încheierea procesului-verbal de control.

În cursul zilei de 15 martie 2016, inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea a primit de la denunțător suma de 20.000 lei, urmând ca diferența să-i fie înmânată ulterior în condițiile de mai sus.

La data de 29 martie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea fiind găsită suma de 10.000 lei”.

Femeia a fost trimisă în judecată la Tribunalul Alba care a decis condamnarea inculpatei la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată în 23 mai 2016, dosarul fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia pentru judecarea apelului declarat de inculpată. Denunţător în dosar este omul de afaceri Savini Piersante, proprietarul fabricii de mobilier Savini Due din Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax