Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Declaraţie de Unire cu Republica Moldova. Act simbolic, la aprobat în Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

Un consilier local din Alba Iulia propune aprobarea susţinerii unei Declaraţii de Unire cu Republica Moldova. Actul simbolic intră la aprobare în şedinţa Consiliul Local Alba Iulia din 22 martie.

Consilierul local Angela Moldovan, iniţiatorul proiectului, explică în expunerea de motive ă în anul Centenarului României, peste 100 de localităţi din Republica Moldova au adoptat declaraţii de unire cu România.

“Majoritatea locuitorilor din aceste localităţi se declară români, vorbesc limba română, declaraţia de unire este o idee de suflet pe care o moştenesc de la strămoşii lor”, susţine Moldovan.

Aceasta propune consilierilor, primarului şi viceprimarilor să se asocieze demersurilor celor de peste Prut.

“Prin prezenta Declaraţie de Unire, ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu fraţii noştri români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 şi adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”, se arată în textul declaraţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax