Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Declarațiile unui fost criminalist în legătură cu cazul Caracal: o serie de erori. ”Fata asta a murit cu zile, domnule”

Publicat

b

Fostul șef Serviciu Investigații Criminale din IPJ Prahova, Andrei Banu (71 de ani), a făcut joi la Antena 3, declarații puternice despre cazul Caracal. Fostul polițist a transmis de fapt un mesaj noii generații de polițiști: „Noi nu aveam nici GPS, nici telefonie mobilă, aveam schimb de informații, cunoașterea teritoriului, a populației. Pai când a zis fata cum era gardul, ajungeai acolo imediat. Fata asta a murit cu zile, domnule”. 

Declarațiile lui Andrei Banu:

După 33 de ani de profesie in politie criminalistica si judiciara, am crezut ca le-am vazut pe toate, m-am inselat amarnic, nu am crezut ca se mai poate intampla asa ceva in ziua de azi, plecand de la modalitatea de sesizare a disparitiei, primele masuri care se iau in caz de disparitie, e ceva incredibil.

E un caz de cercetare care intra in ABC-ul muncii judiciare, un sir intreg de erori, de la momentul sesizari pana la declansarea activitatii

Am vazut sute de disparitii in calitate de politist, aici trebuia șantier arheologic, cort, nu pleci de acolo politist criminalist, acolo mananci, acolo bei, faci arheologie pe metru patrat, cauti modificari.

E munca, dar trebuie carte pentru asta, nu mai invata nimeni, notiunile de psihologie, psihiatrie, logica, sociologie, nu se mai stie nimic, se invata aiurea

Noi nu aveam nici GPS, nici telefonie mobila, aveam schimb de informatii, cunoasterea teritoriului, a populatiei. Pai cand a zis fata cum era gardul ajungeai acolo imediat. Fata asta a murit cu zile, domnule.

Prezenta lui (Dinca) la fata locului nu e obligatorie, poate sa fie un avocat, familia, sau poti sa iei doi martori de pe strada. Astea sunt rupturi in descifrarea codului lui mental. El vazand ca noi bazbaim, asta se intareste in aparare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax