Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decontarea transportului profesorilor de către Ministerul Educaţiei, aprobată de Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor

Publicat

parlament Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților a votat, miercuri, propunerea privind decontarea transportului profesorilor din finanțarea de bază, adică de la Ministerul Educației. Măsura prevede ca decontul să se facă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Iniţiativa aparţine reprezentanţilor Partidului Național Liberal, care transmit că au luat act de faptul că una dintre problemele serioase cu care se confruntă peste 65.000 de cadre didactice este faptul că autorităţile locale refuză sau nu-şi permit să deconteze costul transportului pentru profesori, aceștia fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi face meseria.

În această situaţie sunt, în general, dascălii navetişti din comunităţile unde primăriile au resurse financiare limitate și nu pot deconta costul navetei, iar cei penalizaţi sunt exact elevii din comunităţile dezavantajate care înregistrează rate ridicate de abandon școlar.

Până acum, situația de decontare a abonamentelor lunare pentru cadrele didactice, de către autoritățile locale, a înseamnat o serie de neajunsuri: întârzieri garantate la plata decontărilor; discriminarea cadrelor didactice care lucrează în comunități sărace; încălcarea dreptului la învățătură pentru anumiți elevi, întrucât din cauza faptului că profesorii navetişti sunt nevoiţi să renunţe la catedră, elevii sunt cei care au de suferit, se arată într-un comunicat transmis de vicepreşedintele PNL Alba Iulia, profesor Adrian Simion.

PNL propune ca această măsură, cu impact direct asupra reducerii abandonului școlar, să reprezinte o prioritate în structurarea finanțărilor făcute de Ministerul Educației Naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax