Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Deficit de personal în spitalele din judeţul Alba. Vezi specializările cu medici puţini

avatar

Publicat

Publicitate

Spitalele din judeţul Alba suferă în continuare de deficit de personal medical, iar până în prezent această situaţie nu s-a remediat. Chiar dacă, în anul 2011, în spitalele din judeţ au activat mai mulţi medici comparativ cu anul 2010 şi, în plus, 17 medici rezidenţi au fost distribuiţi în unităţile sanitare, situaţia rămâne deficitară la mai multe specializări.

În anul 2011, spitalele din judeţul Alba au avut 342 de medici activi, un număr mai mare decât în anul 2010, când serviciile şi consultaţiile medicale erau oferite de 327 de doctori. Specialităţile deficitare la nivelul judeţului Alba sunt: Anestezie terapie intensivă la toate spitalele, Neo-natologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Cugir, Spitalul Municipal Aiud, Medicină de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Pediatrie la Spitalele Orăşeneşti Cugir, Abrud, Cîmpeni şi Chirurgie la Spitalul Orăsenesc Cugir.

Un număr de 13 medici rezidenţi au primit repartiţii pentru posturile scoase la concurs în unităţi sanitare din judeţul Alba. Au fost organizate cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Alba concursurile pentru ocuparea unor posturi de medici, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba, precum şi la unele unităţi sanitare de pe raza teritorială a judeţului Alba, anul trecut, după cum urmează:

Spitalul municipal Blaj:

 • 1 post de medic specialist chirurgie generală;
 • 1 post de medic specialist psihiatru;
 • 1 post de medic specialist neurolog;
 • 1 post de medic specialist boli infecţioase;
 • 1 post de medic specialist endocrinolog.

Spitalul municipal Sebeş:

 • 1 post de medic specialist cardiolog;

Spitalul municipal Aiud:

 • 1 post de medic specialist psihiatru.

Spitalul orăşenesc Câmpeni:

 • 1 post de medic specialist medicină de laborator;

Spitalul orăşenesc Cugir:

 • 1 post de medic specialist chirurgie generală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia:

 • 1 post de medic specialist reumatolog;
 • 1 post de medic specialist neurochirurg;
 • 1 post de medic specialist pneumolog cu comp. în bronhoscopie;
 • 1 post de medic specialist alergolog.

Având în vedere faptul că, începând cu data de 1 aprilie 2011, pe raza teritorială a judeţului Alba, s-a desfiinţat un număr de 3 unităţi sanitare, respectiv Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş, Spitalul Orăşenesc Zlatna, Centrul de Sănătate Baia de Arieş, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba a redistribuit personalul de la aceste unităţi desfiinţate, la alte spitale din judeţ.

Numărul bolnavilor internaţi în spitalele din judeţul Alba a scăzut în anul 2011 comparativ cu 2010. Unul dintre motive ar fi scăderea numărului de paturi din spitale şi închiderea a 3 unităţi sanitare din judeţ. Astfel, în 2011 s-au înregistrat 76.906 internări, comparativ cu anul 2010, când 92.683 de bolnavi au fost internaţi. De asemenea, numărul de consultaţii acordate pacienţilor din judeţul Alba a scăzut în 2011, comparativ cu 2010 de la 1.530.143 la 1.401.002.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 3 milioane de euro vor asigura modernizarea a mai mult de 13 kilometri din două tronsoane rutiere în judeţul Alba

avatar

Publicat

La sediul ADR Centru din Alba Iulia au fost semnate încă două contracte de finanțare din perioada de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor județene din Regiunea Centru. Este vorba de două tronsoane din drumurile județene pe care Consiliul Județean Alba și-a propus să le reabiliteze, care fac legătura dintre zonele submontane din centrul județului cu […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Suspectul tâlhăriei de la Alba Iulia, recidivist periculos cu predilecție pentru atacarea femeilor. Ce trecut are

avatar

Publicat

agresor

Bărbatul din Alba Iulia, surprins de o cameră de luat vederi în timp ce lovea și jefuia o tânără de 20 de ani în scara unui bloc din Alba Iulia, este un individ extrem de periculos. În trecut a fost condamnat, în total, la peste 11 ani de închisoare, iar faptele sale sunt comise cu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

100 de bătăi de clopot în bisericile din Aiud, marți, la dezvelirea unei plăci omagiale pentru cinstirea Centenarului

avatar

Publicat

În toate bisericile românești din Aiud clopotele vor începe să bată de 100 de ori marți, la ora 16:00, când va avea loc ceremonia de dezvelire a plăcii omagiale pentru cinstirea Centenarului României. Placa va amplasată în fața Primăriei și cuprinde numele delegaților din Aiud la Marea Adunare Națională din 1918. „Azi, 20 noiembrie 2018, ora […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comisarul șef Darius Vasile Bic a câștigat concursul pentru funcția de adjunct al IPJ Alba. Trei polițiști au concurat

avatar

Publicat

bic

Comisarul şef de poliţie Vasile Darius Bic (42 de ani) a câștigat concursul pentru postul de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliție Judeţean Alba. Anterior, acesta a fost șef împuternicit pe această funcție, iar în trecut  a fost și șef al Poliţiei Municipiului Aiud, dar a lucrat și la Direcția Națională Anticorupție. La concurs au mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate