Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Delegarea serviciului de transport public în Alba Iulia şi în 7 comune. STP, singura ofertă la licitaţia de 35 de mil. de euro

Publicat

Un singur operator s-a înscris în licitația de peste 35 de milioane de euro, pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane în municipiul Alba Iulia și alte șapte comune. 

Societatea de Transport Public (STP) SA Alba Iulia este singurul operator care s-a înscris la licitația privind delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în teritoriul administrativ al membrilor Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA – TL), respectiv în municipiul Alba Iulia și comunele Ciugud, Sântimbru, Mihalț, Galda de Jos, Întregalde, Cricău și Ighiu.

Ofertele au putut fi depuse până în data de 30 decembrie 2019, la ora 15:00. În prezent, licitația se află în etapa de evaluare / calificare tehnică.

Valoarea totală estimată a contractului este de 169.484.328 de lei (aproximativ 35,4 milioane de euro)

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL) a lansat în data de 8 octombrie 2019 licitația pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în teritoriul administrativ al membrilor acesteia.

Actualul contract încheiat în 2012 cu STP Alba expiră în septembrie 2020, după o prelungire de maximum 2 ani aprobată în septembrie 2018. Noul contract va avea o durată de șase ani.

Potrivit caietului de sarcini, pentru înscrierea la licitație, fiecare operator trebuia să dispună (în proprietate sau în sistem de leasing operaţional sau financiar) de minim 83 de autobuze urbane (75 active, 7 rezerve + 1 Double Decker Top-Open (n.r. autobuz supraetajat decapotabil) – categoria autobuz M2 sau M3 din care cel puţin un autobuz Double Decker Top-Open.

De asemenea, cele 7 autobuze cu destinaţia rezerve trebuiau să aibă obligatoriu capacitatea de transport de minim 70 de locuri fiecare (pe scaune şi în picioare).

Cele 75 de autobuze + 7 rezerve vor deservi 43 de linii de transport local pe raza localităţilor membre AIDA – TL. 18 autobuze vor circula pe rutele din municipiul Alba Iulia unde se efectuează peste 60% din numărul total de curse.

Cele 18 autobuze trebuie să îndeplinească o serie de condiţii specifice:

  • capacitate de cel puţin 70 de locuri (pe scaune şi în picioare);
  • lungime maximă – 10,55 metri;
  • EURO 4;
  • podea integral coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pasagerilor şi sistem de îngenunchiere la bordură;
  • sistem de supraveghere video de către conducătorul auto a accesului călătorilor la uşile 2 şi 3;
  • panouri cu afişaj grafic LCD;
  • transmisie automată;
  • climatizare.

Potrivit unui răspuns transmis de reprezentanții AIDA – TL ca urmare a unei solicitări, în cursul anului 2020 se vor aloca pentru municipiul Alba Iulia un număr de 13 autobuze electrice, împreună cu toată infrastructura aferentă (stații de încărcare).

Aceste bunuri se vor da în gestiune operatorului de transport public local, care va avea obligația să le exploateze în Alba Iulia, pe rutele de transport 103 și 104 (Gară – Centru – Ampoi 3 – Cetate – Gară respectiv Gară – Cetate – Ampoi 3 – Centru – Gară). 

Numărul de autobuze necesare asigurării serviciului (83) nu se va suplimenta din momentul punerii în funcțiune a autobuzelor electrice și a infrastructurii aferente. De asemenea, după primirea în gestiune a celor 13 autobuze electrice, operatorul va renunța la cele mai vechi 13 autobuze cu care asigură prestarea serviciului, în ordinea vechimii lor.

În aceste condiții, autoritatea contractantă va renunța la limitarea de 30% din totalul autobuzelor (25 de bucăți) care să aibă o vechime mai mare de 10 ani. Astfel, operatorii au putut include în ofertă un număr maxim de 38 de vehicule cu o vechime mai mare de 10 ani.

Prin caietul de sarcini, operatorului ce va fi declarat câştigător i se impune, ca pe perioada derulării contractului, să facă o serie de investiţii numite ”minime obligatorii”, respectiv: 

  • Reamenajarea terminalului pentru autobuze din zona Gării CFR a municipiului Alba Iulia cu mobilier urban, panou publicitar şi panouri pentru informare dinamică a timpilor de plecare în cursă a mijloacelor de transport în comun;
  • Amenajarea în unităţile administrativ-teritoriale membre ale AIDA-TL a cel puţin 24 de staţii de autobuz cu mobilier urban, echipate cu panouri pentru informarea dinamică a timpilor de sosire a mijloacelor de transport în comun;
  • Afişarea în staţiile de transport public de pe traseele AIDA-TL a hărţii schematice şi a programului de transport;
  • Crearea unei aplicaţii disponibile care să asigure în română şi engleză informaţii disponibile pe site, inclusiv să asigure posibilitatea plăţii biletului prin intermediul aplicaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax